Funiyki Tarifi
Funiyki tarifi: Funiyki için gerekli malzemeler nelerdir? Funiyki nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 adet
Funiyki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı (2 parmak eksik) şeker
- 4,5 su bardağı un (kontrollü ekleme yapın)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Kreması için:
- 2 su bardağı süt
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı pirinç unu
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket krem şanti
- 1/2 su bardağı süt (Ayrıca)
- 2 adet muz (Büyük boy)
- 2 yemek kaşığı kahve çekirdeği (havanda iri parçalı olacak şekilde döv)
Üzerine serpmek için:
Funiyki tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta, yoğurt, sıvı yağ çırpılır. Şeker, kabartma tozu, vanilin ve un elenerek eklenir ve yoğrulur.
- Yoğurulan hamur ikiye bölünür ve merdane yardımı ile hafif un serperek açılır. Yaklaşık 1,5 cm kalınlığında olacak şekilde enine şeritler kesilir.
- Kesilen şeritler metal külah kalıpların baş kısmından (geniş kısmının bir parmak altından) başlayarak bir alttaki hamurun yarısını kaplayacak şekilde sarılır.
- Sarılan külahlar yağlı kağıt serili tepsiye dizilip 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar 15-20 dakika pişirilir. (Fırından fırına pişme süresi değişecektir.)