Füme Pastırmalı Cheeseburger Tarifi
Füme Pastırmalı Cheeseburger tarifi: Füme Pastırmalı Cheeseburger için gerekli malzemeler nelerdir? Füme Pastırmalı Cheeseburger nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 adet
Füme Pastırmalı Cheeseburger yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet  hamburger ekmeği
 - 1 yemek kaşığı  ayçiçek yağı
 - 3 dilim  cheddar peyniri
 - 3 dilim  füme pastırma
 - 2 yemek kaşığı  barbekü sos
 
Köftesi için:
- 300 gram  dana antrikot
 - 150 gram  yağlı dana döş eti
 - 1/4 çay kaşığı  tuz
 - 1/4 çay kaşığı  karabiber
 
Karamelize soğan için:
- 1 adet  büyük boy kuru soğan
 - 2 yemek kaşığı  zeytinyağı
 - 1 tatlı kaşığı  toz şeker
 - 1 yemek kaşığı  sirke
 - 1/4 çay kaşığı  tuz
 
Füme Pastırmalı Cheeseburger tarifi nasıl yapılır?
- Hamburger köftesini hazırlamak için; dana antrikot ve yağlı döş etini keskin bir bıçak ya da zırh yardımıyla iri parçalar halinde kesin. Tuz ve karabiberi ekleyin, sadece bir kez karıştırın.
 - Lezzetli ve sulu köfteler pişirmek için; harcı üç eşit parçaya bölün. Ellerinizi ıslattıktan sonra yuvarlak ve kalın köfteler hazırlayın.
 - Izgara ya da döküm tavanızı kızdırın. Ayçiçek yağı ile yağlayın. Fazlasını bir kağıt havlu yardımıyla alın.
 - Hazırladığınız köfteleri, tavaya yerleştirin. Damak tadınıza ve arzu ettiğiniz pişirme derecesine göre ortalama her bir tarafını 3’er dakika kızartın. Aynı tavada füme pastırma dilimlerini kısa sürede pişirin.
 - Karamelize soğanı hazırlamak için; büyük boy kuru soğanı piyazlık doğrayın. Zeytinyağını ayrı bir tavada kızdırın. Soğanları 2- 3 dakika kadar soteleyin.
 - Toz şeker, sirke ve tuzu da ekledikten sonra soğanlar renk alana kadar soteleme işlemini yüksek ısıda sürdürün.
 - Hamburger ekmeklerini ızgara ya da tavada ısıtın. Alt kısımda kullanacağınız ekmeklerin üzerine barbekü sosu sürün.
 - Üzerlerine kızarttığınız köfteleri yerleştirin. Ekmek ve köftenin ısısıyla erimesi için cheddar peynirleri ile köftelerin üzerini örtün.
 - Karamelize soğan ile köftelerin üzerini kaplayın. Kızartılmış füme pastırma dilimlerini ve karamelize soğanı ekledikten sonra hamburger ekmeklerini kapatın.
 - Arzuya göre; bütün halde ya da ortadan ikiye kestikten sonra sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
 
Füme Pastırmalı Cheeseburger tarifinin püf noktası nedir?
Hamburgerin sulu olması için; köfte karışımını rondoda hazırlamayın, zırh ile tüm malzemeyi incecik kıyın. Etin tadını almak için baharat kullanmayın.