Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Füme Pastırmalı Cheeseburger Tarifi

Füme Pastırmalı Cheeseburger

Füme Pastırmalı Cheeseburger Tarifi

Füme Pastırmalı Cheeseburger tarifi: Füme Pastırmalı Cheeseburger için gerekli malzemeler nelerdir? Füme Pastırmalı Cheeseburger nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Füme Pastırmalı Cheeseburger yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet hamburger ekmeği
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 3 dilim cheddar peyniri
  • 3 dilim füme pastırma
  • 2 yemek kaşığı barbekü sos

Köftesi için:

  • 300 gram dana antrikot
  • 150 gram yağlı dana döş eti
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı karabiber

Karamelize soğan için:

  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1/4 çay kaşığı tuz

Füme Pastırmalı Cheeseburger tarifi nasıl yapılır?

  • Hamburger köftesini hazırlamak için; dana antrikot ve yağlı döş etini keskin bir bıçak ya da zırh yardımıyla iri parçalar halinde kesin. Tuz ve karabiberi ekleyin, sadece bir kez karıştırın.
  • Lezzetli ve sulu köfteler pişirmek için; harcı üç eşit parçaya bölün. Ellerinizi ıslattıktan sonra yuvarlak ve kalın köfteler hazırlayın.
  • Izgara ya da döküm tavanızı kızdırın. Ayçiçek yağı ile yağlayın. Fazlasını bir kağıt havlu yardımıyla alın.
  • Hazırladığınız köfteleri, tavaya yerleştirin. Damak tadınıza ve arzu ettiğiniz pişirme derecesine göre ortalama her bir tarafını 3’er dakika kızartın. Aynı tavada füme pastırma dilimlerini kısa sürede pişirin.
  • Karamelize soğanı hazırlamak için; büyük boy kuru soğanı piyazlık doğrayın. Zeytinyağını ayrı bir tavada kızdırın. Soğanları 2- 3 dakika kadar soteleyin.
  • Toz şeker, sirke ve tuzu da ekledikten sonra soğanlar renk alana kadar soteleme işlemini yüksek ısıda sürdürün.
  • Hamburger ekmeklerini ızgara ya da tavada ısıtın. Alt kısımda kullanacağınız ekmeklerin üzerine barbekü sosu sürün.
  • Üzerlerine kızarttığınız köfteleri yerleştirin. Ekmek ve köftenin ısısıyla erimesi için cheddar peynirleri ile köftelerin üzerini örtün.
  • Karamelize soğan ile köftelerin üzerini kaplayın. Kızartılmış füme pastırma dilimlerini ve karamelize soğanı ekledikten sonra hamburger ekmeklerini kapatın.
  • Arzuya göre; bütün halde ya da ortadan ikiye kestikten sonra sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Füme Pastırmalı Cheeseburger tarifinin püf noktası nedir?

Hamburgerin sulu olması için; köfte karışımını rondoda hazırlamayın, zırh ile tüm malzemeyi incecik kıyın. Etin tadını almak için baharat kullanmayın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025