Füme Pastırmalı Cheeseburger Tarifi
Füme Pastırmalı Cheeseburger tarifi: Füme Pastırmalı Cheeseburger için gerekli malzemeler nelerdir? Füme Pastırmalı Cheeseburger nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 adet
Füme Pastırmalı Cheeseburger yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet hamburger ekmeği
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 3 dilim cheddar peyniri
- 3 dilim füme pastırma
- 2 yemek kaşığı barbekü sos
Köftesi için:
- 300 gram dana antrikot
- 150 gram yağlı dana döş eti
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı karabiber
Karamelize soğan için:
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1/4 çay kaşığı tuz
Füme Pastırmalı Cheeseburger tarifi nasıl yapılır?
- Hamburger köftesini hazırlamak için; dana antrikot ve yağlı döş etini keskin bir bıçak ya da zırh yardımıyla iri parçalar halinde kesin. Tuz ve karabiberi ekleyin, sadece bir kez karıştırın.
- Lezzetli ve sulu köfteler pişirmek için; harcı üç eşit parçaya bölün. Ellerinizi ıslattıktan sonra yuvarlak ve kalın köfteler hazırlayın.
- Izgara ya da döküm tavanızı kızdırın. Ayçiçek yağı ile yağlayın. Fazlasını bir kağıt havlu yardımıyla alın.
- Hazırladığınız köfteleri, tavaya yerleştirin. Damak tadınıza ve arzu ettiğiniz pişirme derecesine göre ortalama her bir tarafını 3’er dakika kızartın. Aynı tavada füme pastırma dilimlerini kısa sürede pişirin.
- Karamelize soğanı hazırlamak için; büyük boy kuru soğanı piyazlık doğrayın. Zeytinyağını ayrı bir tavada kızdırın. Soğanları 2- 3 dakika kadar soteleyin.
- Toz şeker, sirke ve tuzu da ekledikten sonra soğanlar renk alana kadar soteleme işlemini yüksek ısıda sürdürün.
- Hamburger ekmeklerini ızgara ya da tavada ısıtın. Alt kısımda kullanacağınız ekmeklerin üzerine barbekü sosu sürün.
- Üzerlerine kızarttığınız köfteleri yerleştirin. Ekmek ve köftenin ısısıyla erimesi için cheddar peynirleri ile köftelerin üzerini örtün.
- Karamelize soğan ile köftelerin üzerini kaplayın. Kızartılmış füme pastırma dilimlerini ve karamelize soğanı ekledikten sonra hamburger ekmeklerini kapatın.
- Arzuya göre; bütün halde ya da ortadan ikiye kestikten sonra sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Füme Pastırmalı Cheeseburger tarifinin püf noktası nedir?
Hamburgerin sulu olması için; köfte karışımını rondoda hazırlamayın, zırh ile tüm malzemeyi incecik kıyın. Etin tadını almak için baharat kullanmayın.