Füme Kaburgalı Pizza Tarifi
Füme Kaburgalı Pizza tarifi: Füme Kaburgalı Pizza için gerekli malzemeler nelerdir? Füme Kaburgalı Pizza nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 adet orta boy
Füme Kaburgalı Pizza yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2,5 su bardağı un
- 1/2 su bardağı ılık su
- 1/2 su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1,5 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- 100 gram mozzarella peyniri
- 75 gram füme kaburga eti
- 1 yemek kaşığı parmesan peyniri
Domates sosu için:
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet rendelenmiş domates
- 1 çay kaşığı kekik
Füme Kaburgalı Pizza tarifi nasıl yapılır?
- Pizza hamuru için gerekli tüm sıvı malzemeleri ve kuru mayayı karıştırın. Üzerine azar azar un ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Üzerini kapatıp oda sıcaklığında 30 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
- O sırada sosunu hazırlayın. Bir sos tenceresine rendelenmiş domatesi, salça, zeytinyağı ve kekiği alın. Koyu bir sos kıvamı olana kadar karıştırarak pişirin ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Hamur mayalanınca hamuru unlanmış tezgahın üzerine alın. Merdane yardımıyla orta boy bir pizza büyüklüğünde açın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine aktarın. 190 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
- Çıkarıp üzerine sosunu sürün. Üzeri için gerekli diğer malzemeleri dizin ve fırına verin. Peynir eriyene ve üzeri hafif kızarana kadar 15-20 dakika daha pişirin. Çıkarıp dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun!
Füme Kaburgalı Pizza tarifi için servis önerisi
Servis ederken üzerine domates dilimleri de ilave edebilirsiniz.