Füme Kaburgalı Hamburger Tarifi
Füme Kaburgalı Hamburger tarifi: Füme Kaburgalı Hamburger için gerekli malzemeler nelerdir? Füme Kaburgalı Hamburger nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Füme Kaburgalı Hamburger yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamburger Ekmeği için:
- 1/2 su bardağı ılık süt
- 3/4 su bardağı ılık su
- 3,5 su bardağı un
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 150 gram eritilmiş tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Hamburger Köftesi için:
- 400 gram dana kıyma
- 1 adet yumurta
- 4 çorba kaşığı bayat ekmek içi (ince çekilmiş)
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
İç Malzemeler için:
- 4 dilim füme kaburga eti
- 4 dilim domates
- 4 yaprak marul
Füme Kaburgalı Hamburger tarifi nasıl yapılır?
- Ilık süt ve ılık suyun içine mayayı ve şekeri koyup karıştırın. Aktive olması için 10 dakika bekleyin.
- Derin bir yoğurma kabına unu eleyin ve üzerine tuzu serpin.
- Unun içine bir havuz açın. Hazırladığınız mayayı ve eritilmiş tereyağını dökün. Elinize yapışmayacak kıvama gelinceye kadar hamuru yoğurun.
- Hazırladığınız hamuru 30 dakika dinlendirin. Dinlendirdikten sonra eşit bezelere ayırıp, yuvarlayarak hamburger ekmeği şeklini verin. Şekil verdikten sonra üzerine nemli bez örtüp yarım saat tepside dinlendirin.
- Fırına vermeden önce üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
- Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında fansız ayarda üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Füme Kaburgalı Hamburger tarifinin püf noktası nedir?
Hamburger köftesinin içine sirke eklemek etinize daha sulu bir kıvam verecektir.
Füme Kaburgalı Hamburger tarifi için servis önerisi
Yanına patates kızartması ile servis edebilirsiniz.