Füme Etli Cheeseburger Tarifi
Füme Etli Cheeseburger tarifi: Füme Etli Cheeseburger için gerekli malzemeler nelerdir? Füme Etli Cheeseburger nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Füme Etli Cheeseburger yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Burger için:
- 1 adet burger ekmeği
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 2 dilim burger peyniri
- 4 dilim dana füme
- 4 dilim salatalık turşusu
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı hardal
- 2 tatlı kaşığı mayonez
- 1 tatlı kaşığı acı sos
- 2 tatlı kaşığı ketçap
- 2 tatlı kaşığı turşu suyu
- 1 adet ezilmiş sarımsak
Köftesi için:
- 140 gram dana kıyma (% 25 yağlı)
- 1 çimdik tuz
- 1 çimdik karabiber
Füme Etli Cheeseburger tarifi nasıl yapılır?
- Sos malzemelerini bir kasede karıştırın.
- Ekmeği ortadan ikiye kesin içine mayonez sürün ve orta sıcaklıktaki tavada kızartıp, kenara alın.
- Burgeri yapmadan önce kıymayı iki eşit parçaya bölün ve elinizde yuvarlayın.
- Büyük bir tavayı ısıtın. Önce füme etleri tavada yağsız olarak kızartın, ardından köfteleri tavaya koyun, üstlerine ufak yağlı kağıtlar koyup spatula ve bir ağırlıkla dümdüz olana kadar bastırın.
- Yaklaşık 30 saniye sonra kağıtları kaldırın. Hafifçe tuz ve karabiber ekleyip köfteleri ters çevirin. Peynir dilimlerini de koyup tavanın altını kısın ve bir kapakla kapatın.
- Ekmeğin kızarmış yüzlerine sosu sürün, turşuları ekleyin. Pişen köfteleri üst üste koyup ekmeğin arasına koyun ve burgeri tamamlayıp, servis edin. Afiyet olsun.