Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Füme Etli Cheeseburger Tarifi

Füme Etli Cheeseburger

Füme Etli Cheeseburger Tarifi

Füme Etli Cheeseburger tarifi: Füme Etli Cheeseburger için gerekli malzemeler nelerdir? Füme Etli Cheeseburger nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Füme Etli Cheeseburger yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Burger için:

  • 1 adet burger ekmeği
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 2 dilim burger peyniri
  • 4 dilim dana füme
  • 4 dilim salatalık turşusu

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 2 tatlı kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı acı sos
  • 2 tatlı kaşığı ketçap
  • 2 tatlı kaşığı turşu suyu
  • 1 adet ezilmiş sarımsak

Köftesi için:

  • 140 gram dana kıyma (% 25 yağlı)
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çimdik karabiber

Füme Etli Cheeseburger tarifi nasıl yapılır?

  • Sos malzemelerini bir kasede karıştırın.
  • Ekmeği ortadan ikiye kesin içine mayonez sürün ve orta sıcaklıktaki tavada kızartıp, kenara alın.
  • Burgeri yapmadan önce kıymayı iki eşit parçaya bölün ve elinizde yuvarlayın.
  • Büyük bir tavayı ısıtın. Önce füme etleri tavada yağsız olarak kızartın, ardından köfteleri tavaya koyun, üstlerine ufak yağlı kağıtlar koyup spatula ve bir ağırlıkla dümdüz olana kadar bastırın.
  • Yaklaşık 30 saniye sonra kağıtları kaldırın. Hafifçe tuz ve karabiber ekleyip köfteleri ters çevirin. Peynir dilimlerini de koyup tavanın altını kısın ve bir kapakla kapatın.
  • Ekmeğin kızarmış yüzlerine sosu sürün, turşuları ekleyin. Pişen köfteleri üst üste koyup ekmeğin arasına koyun ve burgeri tamamlayıp, servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025