Füme Etli Cheeseburger Tarifi
Füme Etli Cheeseburger tarifi: Füme Etli Cheeseburger için gerekli malzemeler nelerdir? Füme Etli Cheeseburger nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Füme Etli Cheeseburger yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Burger için:
- 1 adet  burger ekmeği
 - 1 yemek kaşığı  mayonez
 - 2 dilim  burger peyniri
 - 4 dilim  dana füme
 - 4 dilim  salatalık turşusu
 
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı  hardal
 - 2 tatlı kaşığı  mayonez
 - 1 tatlı kaşığı  acı sos
 - 2 tatlı kaşığı  ketçap
 - 2 tatlı kaşığı  turşu suyu
 - 1 adet  ezilmiş sarımsak
 
Köftesi için:
- 140 gram  dana kıyma (% 25 yağlı)
 - 1 çimdik  tuz
 - 1 çimdik  karabiber
 
Füme Etli Cheeseburger tarifi nasıl yapılır?
- Sos malzemelerini bir kasede karıştırın.
 - Ekmeği ortadan ikiye kesin içine mayonez sürün ve orta sıcaklıktaki tavada kızartıp, kenara alın.
 - Burgeri yapmadan önce kıymayı iki eşit parçaya bölün ve elinizde yuvarlayın.
 - Büyük bir tavayı ısıtın. Önce füme etleri tavada yağsız olarak kızartın, ardından köfteleri tavaya koyun, üstlerine ufak yağlı kağıtlar koyup spatula ve bir ağırlıkla dümdüz olana kadar bastırın.
 - Yaklaşık 30 saniye sonra kağıtları kaldırın. Hafifçe tuz ve karabiber ekleyip köfteleri ters çevirin. Peynir dilimlerini de koyup tavanın altını kısın ve bir kapakla kapatın.
 - Ekmeğin kızarmış yüzlerine sosu sürün, turşuları ekleyin. Pişen köfteleri üst üste koyup ekmeğin arasına koyun ve burgeri tamamlayıp, servis edin. Afiyet olsun.