Füme Antrikot Tarifi
Füme Antrikot tarifi: Füme Antrikot için gerekli malzemeler nelerdir? Füme Antrikot nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Füme Antrikot yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 80 gram füme antrikot
- 50 gram taze roka yaprağı
- 20 gram grano padano (parmesan peyniri)
- 40 gram kokteyl domates
- 25 gram salatalık turşusu
Ballı hardallı sosu için:
- 10 gram dijon hardal
- 8 gram bal
- 10 gram yoğurt
- 1 ml. worcestershire sosu
- 1 ml. soya sosu
- 0,5 gram tuz
- 0,5 gram tane karabiber
Füme Antrikot tarifi nasıl yapılır?
- Önceden hazırlanmış füme antrikot, ince ince dilimlendikten sonra tabağa alınır.
- Yıkanmış ve temizlenmiş roka yaprakları, antrikot dilimlerinin üzerine yerleştirilir.
- Domates ve salatalık turşusu dilimlendikten sonra tabağa alınır. Son olarak üzerine yaprak şeklinde parmesan peyniri eklenir.
- Ballı hardallı sosu için; diyon hardal, bal ve yoğurtla karıştırılır. Worcestershire sosu, soya sosu, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberle lezzetlendirilir.
- Hazırlanan salata, kızarmış baget ekmek dilimleri ve ballı hardallı sos eşliğinde servis edilir.
Füme Antrikot tarifinin püf noktası nedir?
Antrikot dilimlerini olabildiğince ince dilimleyin.Yeşillikleri bol suda yıkadıktan sonra salata kurutucusunda kurutup kullanın.
Füme Antrikot tarifi için servis önerisi
Sosu ekledikten sonra salatayı bekletmeden servis edin.