Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Frenk Kebabı Tarifi

Frenk Kebabı

Frenk Kebabı Tarifi

Frenk Kebabı tarifi: Frenk Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Frenk Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Frenk Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 700 gram dana kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan (rendelenmiş)
  • 2 adet kapya biber (doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 13 adet orta boy domates

Pişirmek İçin:

  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı su

Frenk Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Geniş bir karıştırma kasesine kıyma, soğan, kapya biber, domates salçası, biber salçası, tuz, pul biber ve karabiber ekleyip tüm malzemeler birbirine karışana dek yoğurun.
  • Yıkanmış domateslerin sap kısmı alta gelecek şekilde, her birini tam dilimlemeden 4 adet kesik atın.
  • Hazırlamış olduğunuz kıymalı harçtan parçalar koparıp domateslerin kesilmiş kısımlarına doldurun.
  • Doldurmuş olduğunuz domatesleri tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.
  • Sıvı yağ ve su karışımını domateslerin üzerinde gezdirin ve 200 derece ısıtılmış fırında 35 dakika kontrollü olarak pişirin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025