Frenk Kebabı Tarifi
Frenk Kebabı tarifi: Frenk Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Frenk Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Frenk Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 700 gram dana kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan (rendelenmiş)
- 2 adet kapya biber (doğranmış)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 13 adet orta boy domates
Pişirmek İçin:
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı su
Frenk Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Geniş bir karıştırma kasesine kıyma, soğan, kapya biber, domates salçası, biber salçası, tuz, pul biber ve karabiber ekleyip tüm malzemeler birbirine karışana dek yoğurun.
- Yıkanmış domateslerin sap kısmı alta gelecek şekilde, her birini tam dilimlemeden 4 adet kesik atın.
- Hazırlamış olduğunuz kıymalı harçtan parçalar koparıp domateslerin kesilmiş kısımlarına doldurun.
- Doldurmuş olduğunuz domatesleri tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.
- Sıvı yağ ve su karışımını domateslerin üzerinde gezdirin ve 200 derece ısıtılmış fırında 35 dakika kontrollü olarak pişirin.