Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fransız Usulü Elmalı Tart Tarifi

Fransız Usulü Elmalı Tart

Fransız Usulü Elmalı Tart Tarifi

Fransız Usulü Elmalı Tart tarifi: Fransız Usulü Elmalı Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Fransız Usulü Elmalı Tart nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fransız Usulü Elmalı Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tart hamuru için:

  • 200 gram un
  • 120 gram soğuk tereyağı
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı soğuk su
  • 1 tutam tuz

Elma püresi için:

  • 3 adet elma
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 100 mililitre su
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 adet limon kabuğu rendesi

Üzeri için:

  • 2 adet elma (çok ince dilimlenmiş)
  • 1/2 adet limonun suyu (kararmaması için)
  • 1 çimdik şeker
  • 1 çay bardağı kayısı reçeli (piştikten sonra üzerine sürülecek)

Fransız Usulü Elmalı Tart tarifi nasıl yapılır?

  • Hamur için şeker ve un robotta az çekilir, sonra tereyağı küp küp doğranıp tek tek yedirilir. En son yumurta sarısı suyla karıştırılır ve az tuzla hamura eklenip yoğrulur. Hamur buzlukta 10 dakika bekletilip açılır.
  • Püre için elmalar küp küp doğranır malzemeler eklenip yumuşayana kadar pişirilir ve çatalla ezilir tart hamurunun üzerine yayılır.
  • Elmalar ortadan kesilip çekirdek bölümü çıkarılır, ince ince doğranır. Kararmaması için yarım limon sıkılır resimde görüldüğü gibi dizilir.
  • Üzerine şeker serpiştirip 180 derece fırında yarım saat pişirilir. Fırından çıkınca üzerine reçel sürülür. Afiyet olsun!

Fransız Usulü Elmalı Tart tarifinin püf noktası nedir?

Elmalar hafif yanık olmuşsa pişmiş demektir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025