Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fransız Tostu Tarifi

Fransız Tostu

Fransız Tostu Tarifi

Fransız Tostu tarifi: Fransız Tostu için gerekli malzemeler nelerdir? Fransız Tostu nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fransız Tostu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 dilim tost ekmeği
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 paket vanilya

Servisi için:

  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı yaban mersini
  • 1 yemek kaşığı ahududu

Fransız Tostu tarifi nasıl yapılır?

  • Tost ekmeklerini üçgen parçalar elde edecek şekilde çaprazlamasına kesin.
  • Yumurta ve toz şekeri, şeker eriyene kadar çırpın. Süt ve vanilyayı da ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün.
  • Ekmek dilimlerini yumurtalı süt karışımına buladıktan sonra tereyağına yağlanmış kızgın tavada, arkalı önlü renk alana kadar kızartın.
  • Yaban mersini ve ahududu tanelerini kızarmış ekmek dilimleri ile birlikte servis tabağına alın. Üzerine bal gezdirdikten sonra ılık olarak servis edin.

Fransız Tostu tarifinin püf noktası nedir?

Hazırladığınız sosu, ekmek dilimlerinin içine çekmesi için karışımda 1- 2 dakika kadar bekletin.

Fransız Tostu tarifi için servis önerisi

Su, akçaağaç şurubu, tarçın, yıldız anason ile hazırladığınız ılık şurubu tostun üzerine gezdirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025