Fransız Tostu Tarifi
Fransız Tostu tarifi: Fransız Tostu için gerekli malzemeler nelerdir? Fransız Tostu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 dilim
Fransız Tostu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tost için:
- 2 dilim brioche ekmeği (2-3 parmak kalınlığında)
- 1 adet orta boy yumurta
- 100 mililitre krema (yarım paket) (yağ oranı yüksek)
- 1,5 tatlı kaşığı esmer şeker )üzerine çikolata kreması gibi eklemeler yapacaksanız şeker oranını azaltabilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı tarçın (daha baharatlı bir lezzet için muskat, yenibahar, zencefil eklenebilir)
- 1 çay kaşığı vanilya özü
- 1 yemek kaşığı tereyağı (+ 1 yemek kaşığı sıvı yağ) (tavayı yağlamak için)
Üzeri için (isteğe bağlı):
- 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
- 1 avuç çilek (yaban mersini, böğürtlen)
- 1 tatlı kaşığı bal (veya akçaağaç şurubu)
- 1 tatlı kaşığı çikolata kreması
- 1 tatlı kaşığı beyaz çikolata (eritilmiş)
- 1 tatlı kaşığı çikolata parçaları
Fransız Tostu tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtayı, kremayı, şekeri, vanilyayı ve baharatları derin ve yayvan bir kapta birbirine iyice karışana kadar çırpıyoruz.
- Yapışmaz bir tavayı ısıtıyoruz.
- Ekmek dilimlerimizin her iki yüzünü de yaklaşık 1 dakika kadar bekleterek sosa buluyoruz.
- Isınmış tavada tereyağı ve sıvı yağı karşımından tabanını yağlayacak kadar ekliyoruz.
- Üzerine ekmeklerimizi ekleyip iki yüzü kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Fransız Tostu tarifinin püf noktası nedir?
Örgü ekmek, brioche ya da tost ekmeği (tost ekmeği kullanacaksanız marketlerin fırın reyonlarında satılan kesilmemiş olanları alıp kalın dilimler olarak kendiniz kesebilirsiniz) de kullanabilirsiniz.