Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fransız Tostu Tarifi

Fransız Tostu

Fransız Tostu Tarifi

Fransız Tostu tarifi: Fransız Tostu için gerekli malzemeler nelerdir? Fransız Tostu nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fransız Tostu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tost için:

  • 2 adet büyük boy tost ekmeği
  • 2-3 dilim kaşar peyniri (dilediğiniz kadar)
  • 2-3 dilim dana jambon (dilediğiniz kadar)

Sosu için:

  • 30 gram tereyağı
  • 30 gram un
  • 500 mililitre süt
  • 20 gram eski kaşar peyniri (rendelenmiş)
  • 20 gram dil peyniri (küp şeklinde doğranmış)

Fransız Tostu tarifi nasıl yapılır?

  • Sos için un ve tereyağını kavurun. Karıştırmaya devam ederken sütü ekleyin. Kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin.
  • Tuz, karabiber ve muskat rendesi ekleyin.
  • Kıvam alınca içine peynirleri ekleyin ve peynirler eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
  • Ocaktan aldıktan sonra sosun üzerine değecek şekilde streç film ile kapatın.
  • Tost için ekmeklerin üzerine sıvı yağı gezdirin ve tuz, karabiber ekleyin.
  • Tavaya ekmekleri koyun. İki tarafı biraz ısınınca tavaya tereyağı ekleyin ve ekmeklerin iki tarafını kızartın.
  • Tavadan aldıktan sonra ekmeğin üzerine ilk olarak kaşar peyniri üzerine jambon ve tekrar kaşar peyniri koyun.
  • Üzerine kapattığınız ekmeğin üzerine hazırladığınız sosu ekleyin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece üst ızgara açık olan fırında sosun üzeri renk alana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025