Fransız Pastası (Paris-Brest) Tarifi
Fransız Pastası (Paris-Brest) tarifi: Fransız Pastası (Paris-Brest) için gerekli malzemeler nelerdir? Fransız Pastası (Paris-Brest) nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
18 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Fransız Pastası (Paris-Brest) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pastacı Kreması için:
- 3 adet yumurta sarısı
- 1/2 su bardağı (bir parmak eksik) şeker
- 1/2 su bardağı (bir parmak eksik) buğday nişastası
- 375 mililitre süt
- 50 gram beyaz çikolata
- 100 mililitre krema
Hamuru için:
- 75 mililitre süt
- 75 mililitre su
- 110 gram tereyağı
- 150 gram un
- 3 adet yumurta
Üzeri için:
Fransız Pastası (Paris-Brest) tarifi nasıl yapılır?
- Çiğ bademleri 1 gece sıcak suda bekletin. Sabah bademleri soyun. İlk pastacı kremasını yapın.
- Yumurta sarısı ve şekeri güzelce çırpın. Daha sonra nişastayı ekleyin ve tekrar çırpın.
- Tencereye sütü koyun ve kaynatın. Kaynattıktan sonra ılık olmasını bekleyin.
- Daha sonra sütü karışıma yavaş yavaş ekleyin ve çırpın. Süt eklendikten sonra o karışımı tencereye alın.
- Muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. Muhallebi kıvamını alınca beyaz çikolataları ekleyin, karıştırın.
- Pastacı kremanız oda sıcaklığına gelince buzdolabında en az 2 saat bekletin.
- Hamuru için ise küçük bir tencereye suyu sütü ve tereyağını ekleyin.
- Tereyağ erimeye başladığında unu yavaş yavaş ekleyin. Hamurunuz tencerenin tabanına yapışmadığı zaman olmuş demektir.
- 1-2 dakika daha karıştırın ve ocaktan alın. Derin bir kaba hamuru aktarın. Tek tek yumurtaları ekleyip çırpın.
- Hamurunuz olduktan sonra sıkma torbasına alın ve halkalar halinde sıkın.2-3 kat sıkabilirsiniz. Üzerine de çiğ bademleri ekleyin.
- Önceden ısıttığınız 220 derecelik fırında 8 dakika daha sonra 170 derecelik fırında 10 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra soğuması için bekleyin. Soğuduktan sonra halkaları ortadan ikiye bölün.
- Buzdolabında beklettiğiniz pastacı kremasına 100 ml kadar krema ekleyin ve çırpın. Daha sonra sıkma torbasına alın.
- Kestiğiniz halkanın tabanına kremayı sıkın.Üst halkayı da üzerine kapatın.
- Üzerine pudra şekerini serptikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Fransız Pastası (Paris-Brest) tarifinin püf noktası nedir?
Kremanızın en az 2 saat buzdolabında beklemesi gerekiyor. Hamurunuz fırında çıktıktan sonra soğuyana kadar bekleyin. Daha sonra pastacı kremasını arasına sıkın. Kremanız bu sayede hamurun içinde erimez.