Frankfurter Kranz (Frankfurt Çelengi) Tarifi
Frankfurter Kranz (Frankfurt Çelengi) tarifi: Frankfurter Kranz (Frankfurt Çelengi) için gerekli malzemeler nelerdir? Frankfurter Kranz (Frankfurt Çelengi) nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Frankfurter Kranz (Frankfurt Çelengi) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 200 mililitre süt
- 200 mililitre sıvı yağ
- 3 adet yumurta
- 160 gram şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
- 50 gram nişasta
- 1/2 adet limon kabuğu rendesi
Dolgu için:
- 500 mililitre süt
- 1 paket vanilyalı puding
- 200 gram tereyağı
- 1/2 çay bardağı şeker
- 1 kase vişne marmeladı
Üzeri için:
- 1 kase dövülmüş fındık
- 1 kase vişne (veya kiraz şekerlemesi)
Frankfurter Kranz (Frankfurt Çelengi) tarifi nasıl yapılır?
- Önce pudingi süt ve şekerle pişir. Üzerini streçle ve dolaba soğuması için kaldır.
- Kek için yumurtaları şekerle çırp. Vanilya, sıvı yağ ve limonu ekle.
- Unu, kabartma tozunu ve nişastayı eleyerek ekle.
- Sütü de ilave edip spatula ile karıştır.
- 22 cm'lik bir kek kalıbını yağlayıp içine hamuru dök ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişir.
- Kek ılındıktan sonra kalıbından çıkart ve üçe böl.
- Margarin veya tereyağını kremamsı olana kadar çırp. Dolaptaki pudinge ekle ve karıştır.
- Kekin ilk katını tekrar kalıba koy ve üzerine kremanın 1/3 kadarını sür. Orta kısmına marmeladı dök.
- Üzerine ikinci kek dilimini koy ve ayni işlemi bu kata da yapıp son kati üzerine koy. Dolaba yarım saatliğine kaldır.
- Yarım saat sonra kalan kremayı kekin etrafına sıva.
- Üzerine pirinç fındıkları yapıştır.
- En üste kremadan güller sıkıp vişneleri yerleştir. Afiyet olsun.
Frankfurter Kranz (Frankfurt Çelengi) tarifinin püf noktası nedir?
Tüm malzemeler, özellikle de kremaya eklenecek tereyağı oda ısısında olmalı.