Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Frankfurter Kranz Tarifi

Frankfurter Kranz

Frankfurter Kranz Tarifi

Frankfurter Kranz tarifi: Frankfurter Kranz için gerekli malzemeler nelerdir? Frankfurter Kranz nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Frankfurter Kranz yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kek için:

  • 3 adet yumurta
  • 160 gram şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 200 mililitre süt (oda sıcaklığında)
  • 200 mililitre sıvı yağ
  • 1/2 adet limon kabuğu rendesi
  • 2 su bardağı un
  • 50 gram nişasta
  • 1 paket kabartma tozu

Arası için:

  • 1 paket vanilyalı puding
  • 500 mililitre süt
  • 1/2 çay bardağı şeker
  • 200 gram margarin

Frankfurter Kranz tarifi nasıl yapılır?

  • Pudingi 500 ml süt ve şeker ile pişirip soğuması için kenara alın. Üzerinin kabuk bağlamaması için streç folyo serin üzerine.
  • Kek için yumurtaları şeker ile 3 dakika çırpın.
  • Un, nişasta ve kabartma tozu hariç kalan malzemeleri yumurtalara katıp kabarıklığını kaybetmemesi için yavaşça karıştırın.
  • Un, nişasta ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Spatula ile birbirine yedirin.
  • Fırını 180 dereceye getirin.
  • Yuvarlak ortası delik kek kalıbını yağlayın ve hamuru içine dökün.
  • 45 dakika pişirin. Piştikten sonra soğuması için bekletin.
  • Soğuyan pudingi topaklanmaması için el blenderından geçirin.
  • Margarini mikser ile iyice çırpın.
  • Pudingden kaşık kaşık margarine ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Keki 3 kat olarak kesin. Her kata önce vişne reçelinden sürün.
  • Kremayı sıkma torbasına koyun ve her kata sıkın. Üzerine keki kapatın.
  • Araları doldurulan kekin etrafinı da krema ile sıvayıp buzdolabında 10 dakika dinlendirin.
  • Sonra tekrar keki çıkarın ve hafif eğerek fındık ile her tarafını bulayın.
  • Üzerine dilim başı kremayı gül şeklinde sıkın ve vişne taneleri ile süsleyin.
  • En az 2 saat dolapta dinlendirin. Afiyet olsun.

Frankfurter Kranz tarifi için servis önerisi

Üzerini vişne, fındık kırığı ve vişne reçeliyle süsleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025