Frankfurter Kranz Tarifi
Frankfurter Kranz tarifi: Frankfurter Kranz için gerekli malzemeler nelerdir? Frankfurter Kranz nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Frankfurter Kranz yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 3 adet yumurta
- 160 gram şeker
- 1 paket vanilya şekeri
- 200 mililitre süt (oda sıcaklığında)
- 200 mililitre sıvı yağ
- 1/2 adet limon kabuğu rendesi
- 2 su bardağı un
- 50 gram nişasta
- 1 paket kabartma tozu
Arası için:
- 1 paket vanilyalı puding
- 500 mililitre süt
- 1/2 çay bardağı şeker
- 200 gram margarin
Frankfurter Kranz tarifi nasıl yapılır?
- Pudingi 500 ml süt ve şeker ile pişirip soğuması için kenara alın. Üzerinin kabuk bağlamaması için streç folyo serin üzerine.
- Kek için yumurtaları şeker ile 3 dakika çırpın.
- Un, nişasta ve kabartma tozu hariç kalan malzemeleri yumurtalara katıp kabarıklığını kaybetmemesi için yavaşça karıştırın.
- Un, nişasta ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Spatula ile birbirine yedirin.
- Fırını 180 dereceye getirin.
- Yuvarlak ortası delik kek kalıbını yağlayın ve hamuru içine dökün.
- 45 dakika pişirin. Piştikten sonra soğuması için bekletin.
- Soğuyan pudingi topaklanmaması için el blenderından geçirin.
- Margarini mikser ile iyice çırpın.
- Pudingden kaşık kaşık margarine ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Keki 3 kat olarak kesin. Her kata önce vişne reçelinden sürün.
- Kremayı sıkma torbasına koyun ve her kata sıkın. Üzerine keki kapatın.
- Araları doldurulan kekin etrafinı da krema ile sıvayıp buzdolabında 10 dakika dinlendirin.
- Sonra tekrar keki çıkarın ve hafif eğerek fındık ile her tarafını bulayın.
- Üzerine dilim başı kremayı gül şeklinde sıkın ve vişne taneleri ile süsleyin.
- En az 2 saat dolapta dinlendirin. Afiyet olsun.
Frankfurter Kranz tarifi için servis önerisi
Üzerini vişne, fındık kırığı ve vişne reçeliyle süsleyebilirsiniz.