Frambuazlı Yer Fıstıklı Çikolata Tarifi
Frambuazlı Yer Fıstıklı Çikolata tarifi: Frambuazlı Yer Fıstıklı Çikolata için gerekli malzemeler nelerdir? Frambuazlı Yer Fıstıklı Çikolata nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
12 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 porsiyon
Frambuazlı Yer Fıstıklı Çikolata yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet orta boy yumurta
- 1 tatlı kaşığı tereyağı veya hindistan cevizi yağı (oda sıcaklığı
- 1/2 adet orta boy muz
- 1 tatlı kaşığı bal
- 4 yemek kaşığı buğday ruşeymi
- 5 yemek kaşığı badem unu
- 1 çay kaşığı (silme) karbonat
- 4 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 çay bardağı fıstık ezmesi
- 70 gram bitter çikolata
- 100 gram frambuaz
- 1 çay bardağı badem
Frambuazlı Yer Fıstıklı Çikolata tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle fırını 180 derecede ısıtmaya başlıyoruz. Önce sıvı malzemeleri karıştırarak hamurumuzu yapmaya başlıyoruz. Sıvılar birbirine iyice geçtikten sonra katıları ekleyeceğiz.
- Yumurta, muz püresi, bal ve yağı güzelce karıştırarak hamurumuzu yapmaya başlıyoruz.
- Çırptığımız karışımın içine sırasıyla kuru malzemeleri ekliyoruz. Buğday ruşeymi, badem unu, Hindistan cevizi ve karbonatı ekleyip güzelce harmanlıyoruz.
- Hamurumuzu yağlı kağıt koyduğumuz fırın tepsisine alıp, güzelce yayıp dikdörtgen şekli veriyoruz.
- 180 derece ısınmış fırına gönderiyoruz. 12 dakika gibi bir sürede pişiyor. Fırından alıp, ortadan iki parçaya ayırıp, fıstık ezmesini bir parçanın üzerine yayıp diğer parçayı onun üzerine kapatıyoruz.
- En üste, kalan fıstık ezmemizi ekleyip üzerine frambuaz, badem parçaları ve benmari usulü erittiğimiz bitteri gezdiriyoruz. Bu aşamadan sonra dondurucuya atıp 3-4 dakika bitterin donmasını bekliyoruz.
- Dondurucudan alıp dilim dilim porsiyonlara ayırıyoruz. Afiyet olsun.
Frambuazlı Yer Fıstıklı Çikolata tarifinin püf noktası nedir?
Fırını önceden mutlaka ısıtalım. Kuru malzemeleri sırasıyla eklemeye özen gösterelim kıvamı iyi ayarlamak adına. Frambuazları donmuş kullanırsak hazırlık süresi daha da kısalır.