Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Frambuazlı Turta Tarifi

Frambuazlı Turta

Frambuazlı Turta Tarifi

Frambuazlı Turta tarifi: Frambuazlı Turta için gerekli malzemeler nelerdir? Frambuazlı Turta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Frambuazlı Turta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 4 su bardağı un
  • 300 gram frambuaz
  • 2 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası

Frambuazlı Turta tarifi nasıl yapılır?

  • Un haricinde bütün malzemeleri bir kaba alın ve karıştırın. Unu azar azar ilave edin, yoğurun (un miktarı markaya göre değişiklik gösterebilir).
  • Yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun üçte ikisini fırın kağıdı serilmiş 23 santimlik kelepçeli kalıba yayın. Önceden ısıtılmış 180 derecede 15 dakika pişirin.
  • Kalan hamuru donması için buzdolabına kaldırın. Arası için: Frambuazları tencereye alın damak tadınıza göre pudra şekerini ayarlayın karıştırın, suyunu bırakınca mısır nişastasını da ekleyin.
  • Kıvam alınca ocaktan alın. Pişen hamurun üzerine dökün. Buzluktan kalan hamuru çıkartın ve frambuazın üzerini kapatacak şekilde rendeleyin. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025