Frambuazlı Pişmeyen Bar Tarifi
Frambuazlı Pişmeyen Bar tarifi: Frambuazlı Pişmeyen Bar için gerekli malzemeler nelerdir? Frambuazlı Pişmeyen Bar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Frambuazlı Pişmeyen Bar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı hindistan cevizi unu
- 2,5 yemek kaşığı fıstık ezmesi
- 1,5 yemek kaşığı bal
- 12 adet frambuaz
- 100 gram kuvertür bitter çikolata
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
Frambuazlı Pişmeyen Bar tarifi nasıl yapılır?
- Hindistan cevizi unu, fıstık ezmesi ve balı homojen bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
- Karışımı silikon kalıplara koyup şekil veriyoruz. (Kek kalıbı/kağıdı da olur.)
- Her birinin üzerine frambuaz koyuyoruz.
- Çikolata ve Hindistan cevizi yağını benmari usulü eritip her birinin üzerine döküyoruz.
- Çikolatanın donması için dondurucuda bekletiyoruz. Afiyet olsun.
Frambuazlı Pişmeyen Bar tarifinin püf noktası nedir?
Çayın, kahvenin yanına çok yakışıyor. Hindistan cevizi unu glutensiz bir un olduğundan çölyak hastaları ya da glüten tüketmeyen kişiler rahatlıkla bu tarifi tüketebilir.