Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Frambuazlı Panna Cotta Tarifi

Frambuazlı Panna Cotta

Frambuazlı Panna Cotta Tarifi

Frambuazlı Panna Cotta tarifi: Frambuazlı Panna Cotta için gerekli malzemeler nelerdir? Frambuazlı Panna Cotta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Frambuazlı Panna Cotta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Muhallebisi İçin:

  • 400 mililitre süt
  • 400 mililitre sıvı krema
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 6 adet yaprak jelatin

Sosu İçin:

  • 200 gram dondurulmuş frambuaz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı su
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

Frambuazlı Panna Cotta tarifi nasıl yapılır?

  • Jelatinleri uygun bir kabın içerisine alalım. Üzerlerini örtecek kadar soğuk su ilave edelim. 5 dakika kadar yumuşamaları için bekleyelim.
  • Diğer taraftan süt, sıvı krema ve şekeri bir tencerede karıştıralım.
  • Vanilya çubuğunu ortadan keselim. İçindeki tohumları bıçağın tersi ile kazıyarak süte ilave edelim. Kabuğu da ekleyerek sütü kaynama noktasına kadar ısıtalım.
  • Daha sonra ocaktan alalım ve vanilya çubuğunu çıkaralım. İçerisine yumuşayan jelatinleri çırpıcı ile karıştırarak ilave edelim. Jelatinlerin eşit şekilde çözülüp dağıldığından emin olalım.
  • Hazırladığımız karışımı kaplara boşaltalım. İlk sıcağı çıkınca buzdolabında soğumaya bırakalım.
  • Frambuaz sosu için bütün malzemeleri küçük bir tencereye alıp karıştırarak pişmeye bırakalım.
  • Çırpıcı ile karıştıralım, frambuazların ezilerek püre haline gelmesini sağlayalım. Kaynayınca ocaktan alalım.
  • Soğuyan tatlının üzerine sosu gezdirip servis edelim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025