Frambuazlı Panna Cotta Tarifi
Frambuazlı Panna Cotta tarifi: Frambuazlı Panna Cotta için gerekli malzemeler nelerdir? Frambuazlı Panna Cotta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 porsiyon
Frambuazlı Panna Cotta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Muhallebisi İçin:
- 400 mililitre süt
- 400 mililitre sıvı krema
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet vanilya çubuğu
- 6 adet yaprak jelatin
Sosu İçin:
- 200 gram dondurulmuş frambuaz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı su
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
Frambuazlı Panna Cotta tarifi nasıl yapılır?
- Jelatinleri uygun bir kabın içerisine alalım. Üzerlerini örtecek kadar soğuk su ilave edelim. 5 dakika kadar yumuşamaları için bekleyelim.
- Diğer taraftan süt, sıvı krema ve şekeri bir tencerede karıştıralım.
- Vanilya çubuğunu ortadan keselim. İçindeki tohumları bıçağın tersi ile kazıyarak süte ilave edelim. Kabuğu da ekleyerek sütü kaynama noktasına kadar ısıtalım.
- Daha sonra ocaktan alalım ve vanilya çubuğunu çıkaralım. İçerisine yumuşayan jelatinleri çırpıcı ile karıştırarak ilave edelim. Jelatinlerin eşit şekilde çözülüp dağıldığından emin olalım.
- Hazırladığımız karışımı kaplara boşaltalım. İlk sıcağı çıkınca buzdolabında soğumaya bırakalım.
- Frambuaz sosu için bütün malzemeleri küçük bir tencereye alıp karıştırarak pişmeye bırakalım.
- Çırpıcı ile karıştıralım, frambuazların ezilerek püre haline gelmesini sağlayalım. Kaynayınca ocaktan alalım.
- Soğuyan tatlının üzerine sosu gezdirip servis edelim. Afiyet olsun.