Frambuazlı Muhallebi Tarifi
Frambuazlı Muhallebi tarifi: Frambuazlı Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Frambuazlı Muhallebi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Frambuazlı Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram frambuaz
- 5 yemek kaşığı şeker (sos için)
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası (1 çay bardağı suyla açılır)
- 1 su bardağı su
- 1 paket vanilya (sos için)
- 1 litre süt
- 1 fincan nişasta (muhallebi için)
- 2 fincan un
- 3 fincan şeker (muhallebi için)
- 1 paket vanilya
Frambuazlı Muhallebi tarifi nasıl yapılır?
- Sosu için frambuaza şekeri ve suyu ilave edip dolapta bir saat bekletiyoruz. Ocağa alıyoruz. Bir çay bardağı soğuk suyla mısır nişastasını eritip, içine ilave edip kaynatmaya başlıyoruz.
- Kaynayınca kısık ateşte 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıpyoruz. Vanilyasını ilave ediyoruz, ılıyana kadar kabuk tutmaması için hafif karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Muhallebi için süt, un, nişasta, vanilya ve şekeri bir tencerede kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra bir borcama dökülyoruz. Soğuduktan sonra üzerine sosumuzu döküyoruz. Afiyet olsun.
Frambuazlı Muhallebi tarifinin püf noktası nedir?
Frambuaz sosunu muhallebinin üzerine dökerken süzgeçten geçirin.