Frambuazlı Manolya Tatlısı Tarifi
Frambuazlı Manolya Tatlısı tarifi: Frambuazlı Manolya Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Frambuazlı Manolya Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Frambuazlı Manolya Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Manolya için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
- 1 paket krema
- 1 paket yulaflı bisküvi (veya bebek bisküvisi)
Sos için:
- 1 su bardağı frambuaz
- 1/2 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1/2 su bardağı su
Frambuazlı Manolya Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle süt, şeker, un, nişasta ve yumurtayı alalım tenceremize. Pişirelim ve altını kapatıp vanilya ekleyelim. Kremayı bir kasede çırpalım, ılıkken ekleyelim.
- Bisküvileri robotta çekelim.
- Kaselere eşit şekilde bisküvilerden koyalım. Muhallebisini ekleyelim, soğuması için bir kenara alalım.
- Sosu için frambuazı, şekeri ve suyu tencereye alalım. Nişastayı 1/2 su bardağı kadar suyla açalım, sosumuza ekleyelim. Piştikten sonra arzuya göre süzebilirsiniz.
- Tatlıya son katmanı da ekleyip dinlendirelim. Afiyet olsun.
Frambuazlı Manolya Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Krema yerine krem şanti kullanabilirsiniz.