Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Frambuazlı Manolya Tatlısı Tarifi

Frambuazlı Manolya Tatlısı

Frambuazlı Manolya Tatlısı Tarifi

Frambuazlı Manolya Tatlısı tarifi: Frambuazlı Manolya Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Frambuazlı Manolya Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Frambuazlı Manolya Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Manolya için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krema
  • 1 paket yulaflı bisküvi (veya bebek bisküvisi)

Sos için:

  • 1 su bardağı frambuaz
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1/2 su bardağı su

Frambuazlı Manolya Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle süt, şeker, un, nişasta ve yumurtayı alalım tenceremize. Pişirelim ve altını kapatıp vanilya ekleyelim. Kremayı bir kasede çırpalım, ılıkken ekleyelim.
  • Bisküvileri robotta çekelim.
  • Kaselere eşit şekilde bisküvilerden koyalım. Muhallebisini ekleyelim, soğuması için bir kenara alalım.
  • Sosu için frambuazı, şekeri ve suyu tencereye alalım. Nişastayı 1/2 su bardağı kadar suyla açalım, sosumuza ekleyelim. Piştikten sonra arzuya göre süzebilirsiniz.
  • Tatlıya son katmanı da ekleyip dinlendirelim. Afiyet olsun.

Frambuazlı Manolya Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Krema yerine krem şanti kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025