Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Frambuazlı Labneli Cheesecake Tarifi

Frambuazlı Labneli Cheesecake

Frambuazlı Labneli Cheesecake Tarifi

Frambuazlı Labneli Cheesecake tarifi: Frambuazlı Labneli Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Frambuazlı Labneli Cheesecake nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Frambuazlı Labneli Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tabanı için:

  • 1,5 paket tam buğdaylı bisküvi
  • 75 gram tereyağı

Cheesecake için (tümü oda sıcaklığında olacak):

  • 600 gram labne
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 paket krema
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket vanilin

Frambuaz sos için:

  • 250 gram frambuaz
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay bardağı ılık su (nişasta eritmek için)
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket vanilya

Frambuazlı Labneli Cheesecake tarifi nasıl yapılır?

  • 22–23 cm lik kelepçeli kalıbı yağlıyoruz. Kalıbımızın altına göre yağlı kağıt kesip yerleştiriyoruz. Kalıbın içine su girmemesi için altını ve kenarlarını alüminyum folyoyla kaplıyoruz.
  • Bisküvileri un haline gelene kadar çekiyoruz. Eritilmiş tereyağını ilave edip karıştırıyoruz.
  • Bütünleşmezse bir kaşık süt ekleyebilirsiniz) kalıbın tabanına yayıp bardakla düzleştiriyoruz.
  • Cheesecake harcı için bütün malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat ediyoruz.
  • Fırını 160 dereceye ayarlıyoruz. Labnenin suyunu süzüyoruz ve toz şekeri tel çırpıcıyla bir dakika çırpıyoruz.
  • Kremaya limon suyunu ilave ediyoruz ve labneye ekliyoruz. Karışınca un ve vanilyayı ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz.
  • Yumurtaları tek tek ekleyerek her birinden sonra iyice çırpıyoruz.
  • Karışım hazır olunca dolaptan çıkardığımız tabanın üzerine döküyoruz. Birkaç kez tezgaha vurup havasını çıkartıyoruz. Bir tepsiye sıcak su döküp kalıbı içine koyuyoruz
  • Fırına yerleştiriyoruz. Hafif kızarana kadar pişiriyoruz (yaklaşık 1 saat sürdü) Kapalı fırında 20 dakika bekletiyoruz. Sonra kapağı aralayıp 20 dakikada o şekilde bekletiyoruz ve dışarı alıyoruz
  • Sosu için: frambuaza şekeri ve suyu ilave edip dolapta bir saat bekletiyoruz ve ocağa alıp bir çay bardağı soğuk suyla mısır nişastasını eritip içine ilave edip kaynatmaya başlıyoruz.
  • Kaynayınca kısık ateşte 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp vanilyasını ilave edip ılıyana kadar kabuk tutmaması için hafif karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Frambuazlı Labneli Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?

Cheesecake pişerken fırını kesinlikle açmıyoruz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025