Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Frambuazlı Kremalı Cheesecake Tarifi

Frambuazlı Kremalı Cheesecake

Frambuazlı Kremalı Cheesecake Tarifi

Frambuazlı Kremalı Cheesecake tarifi: Frambuazlı Kremalı Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Frambuazlı Kremalı Cheesecake nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Frambuazlı Kremalı Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Alt tabanı için:

  • 2 paket tam buğdaylı bisküvi
  • 100 gram tereyağı
  • 4 yemek kaşığı süt

Orta katman (krema) için:

  • 600 gram labne
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilin

Orta katman (Frambuazlı sos) için:

  • 250 gram dondurulmuş vişne
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket vanilin
  • 3-4 damla limon suyu

Frambuazlı Kremalı Cheesecake tarifi nasıl yapılır?

  • Buzluktan çıkardığımız frambuazları çözünmesi için bir sos tenceresine alalım.
  • Üzerine 1 su bardağı su ve dört yemek kaşığı toz şekeri ilave edelim.
  • Ayrı bir kapta bir su bardağı su ile iki yemek kaşığı nişastayı karıştıralım ve çözünmüş frambuazların üzerine ekleyelim.
  • İyice kaynatıp kıvam aldıralım.
  • Ocağın altını kapatmaya yakın limon suyunu ekleyelim. Sosun daha parlak görünmesi için bu adım önemli.
  • Ocaktan aldığımız sosa bir paket vanilin ekleyip karıştıralım. İster blender ister süzgeç yardımıyla sosumuzu homojen bir görüntüye getirelim.
  • İki paket bisküviyi rondoda kum haline gelinceye dek çekelim. 125 gr tereyağını eritip ve bisküvilerin üzerine ekleyelim.
  • İyice karıştırdığımız bisküvi ve tereyağının üzerine dört yemek kaşığı süt ekleyelim ve tekrar karıştıralım.
  • Yağlı kağıt ile kapladığımız kelepçeli fırın kabımıza bu karışım dökelim ve eşit bir şekilde tabana dağıtalım.
  • Üzerine bir bardak yardımıyla baskı uygulayalım ve düz bir zemin elde edelim. Sertleşmesi için buzdolabına dinlenmeye alalım.
  • 600 gr labne peyniri derin bir kapta çırpalım üzerine süt kreması ekleyip ve çırpma işlemine devam edelim.
  • 1,5 su bardağı toz şeker ekleyelim ve karıştıralım. Ardından teker teker yumurtalar ekleyelim, her yumurtadan sonra karıştırma işlemini devam ettirelim.
  • Yumurtalar eklendikten sonra bir su bardağı un ve vanilini de karışıma ekleyelim ve karıştıralım.
  • Buzdolabında soğuyan tabanın üzerine hazırladığımız labneli karışımı dökelim ve önceden ısıtılmış 200° fırında 10 dakika pişirelim.
  • Ardından fırının derecesi 160°’ye düşürelim ve 35 40 dakika arası pişirelim.
  • Fırından çıkardığımız cheesecakemiz soğuyunca üzerine hazırladığımız sosu dökelim ve bir gün boyunca kalıbından çıkarmadan buzdolabında dinlendirelim. Afiyet olsun.

Frambuazlı Kremalı Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?

Fırın kapatıldıktan sonra ilk 1 saat fırının kapağını açmayalım. 1 saat sonunda fırın kapağını aralayarak tatlımızı soğumaya bırakalım. Fırının içine mutlaka bir kap su koyalım aksi takdirde çatlamalar olabilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025