Frambuazlı Kremalı Cheesecake Tarifi
Frambuazlı Kremalı Cheesecake tarifi: Frambuazlı Kremalı Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Frambuazlı Kremalı Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Frambuazlı Kremalı Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Alt tabanı için:
- 2 paket tam buğdaylı bisküvi
- 100 gram tereyağı
- 4 yemek kaşığı süt
Orta katman (krema) için:
- 600 gram labne
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilin
Orta katman (Frambuazlı sos) için:
- 250 gram dondurulmuş vişne
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı su
- 1 paket vanilin
- 3-4 damla limon suyu
Frambuazlı Kremalı Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Buzluktan çıkardığımız frambuazları çözünmesi için bir sos tenceresine alalım.
- Üzerine 1 su bardağı su ve dört yemek kaşığı toz şekeri ilave edelim.
- Ayrı bir kapta bir su bardağı su ile iki yemek kaşığı nişastayı karıştıralım ve çözünmüş frambuazların üzerine ekleyelim.
- İyice kaynatıp kıvam aldıralım.
- Ocağın altını kapatmaya yakın limon suyunu ekleyelim. Sosun daha parlak görünmesi için bu adım önemli.
- Ocaktan aldığımız sosa bir paket vanilin ekleyip karıştıralım. İster blender ister süzgeç yardımıyla sosumuzu homojen bir görüntüye getirelim.
- İki paket bisküviyi rondoda kum haline gelinceye dek çekelim. 125 gr tereyağını eritip ve bisküvilerin üzerine ekleyelim.
- İyice karıştırdığımız bisküvi ve tereyağının üzerine dört yemek kaşığı süt ekleyelim ve tekrar karıştıralım.
- Yağlı kağıt ile kapladığımız kelepçeli fırın kabımıza bu karışım dökelim ve eşit bir şekilde tabana dağıtalım.
- Üzerine bir bardak yardımıyla baskı uygulayalım ve düz bir zemin elde edelim. Sertleşmesi için buzdolabına dinlenmeye alalım.
- 600 gr labne peyniri derin bir kapta çırpalım üzerine süt kreması ekleyip ve çırpma işlemine devam edelim.
- 1,5 su bardağı toz şeker ekleyelim ve karıştıralım. Ardından teker teker yumurtalar ekleyelim, her yumurtadan sonra karıştırma işlemini devam ettirelim.
- Yumurtalar eklendikten sonra bir su bardağı un ve vanilini de karışıma ekleyelim ve karıştıralım.
- Buzdolabında soğuyan tabanın üzerine hazırladığımız labneli karışımı dökelim ve önceden ısıtılmış 200° fırında 10 dakika pişirelim.
- Ardından fırının derecesi 160°’ye düşürelim ve 35 40 dakika arası pişirelim.
- Fırından çıkardığımız cheesecakemiz soğuyunca üzerine hazırladığımız sosu dökelim ve bir gün boyunca kalıbından çıkarmadan buzdolabında dinlendirelim. Afiyet olsun.
Frambuazlı Kremalı Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
Fırın kapatıldıktan sonra ilk 1 saat fırının kapağını açmayalım. 1 saat sonunda fırın kapağını aralayarak tatlımızı soğumaya bırakalım. Fırının içine mutlaka bir kap su koyalım aksi takdirde çatlamalar olabilir.