Frambuazlı Kek Tarifi
Frambuazlı Kek tarifi: Frambuazlı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Frambuazlı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Frambuazlı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 100 gram frambuaz
- 1 paket krem şanti
- 1 bardak soğuk süt
Frambuazlı Kek tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 165 dereceye ayarlayın.
- Yumurtaları geniş bir kaseye kırın ve şekeri ilave edin. Yaklaşık 5 dakika yumurtalar kabarıncaya kadar çırpın.
- Sıvı yağ ve sütünü ekleyin.
- Başka bir kasenin içine unu, kabartma tozunu ve vanilini eleyip karıştırın.
- Spatula yardımıyla unlu kuru karışımı, şekerle kabaran yumurtaların içine yavaş yavaş ilave edin ve nazikçe karıştırın.
- 10-15 tane frambuazı süslemesi için kenara ayırın ve geri kalan frambuazları hafifçe una bulayıp silkeleyin ve kek harcına ekleyin ve tahta kaşık yardımıyla karıştırın.
- Yağlayıp unlanmış baton kek kalıbında kontrollü olarak 40dakika fırın kapağını hiç açmadan pişirin.
- Kürdan veya bıçak yardımıyla kekin pişip pişmediğini kontrol edin ve pişen keki fırından çıkartın.
- İyice soğuduktan sonra kalıptan çıkartın.
- Toz krem şantiyi soğuk sütle çırpın ve iyice soğuyan kekin üzerine gelişigüzel sürün.
- Daha önce ayrılan frambuazları kekin üzerine nazikçe yerleştirin. İşte bu kadar, afiyet olsun!
Frambuazlı Kek tarifinin püf noktası nedir?
Frambuazları donuk kullanıyorsanız muhakkak una bulayarak kullanmalısınız ki suyunu salarak kekin içini nemli bırakmasın. Bu aynı zamanda frambuazların dibe çökmesini de önleyecektir.
Frambuazlı Kek tarifi için servis önerisi
Nane yapraklarıyla süsleyebilir ve kek sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz.