Frambuazlı Islak Kek Tarifi
Frambuazlı Islak Kek tarifi: Frambuazlı Islak Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Frambuazlı Islak Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Frambuazlı Islak Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2-3 su bardağı un
- 1 kase frambuaz
- 2 paket krem şanti
- 1,5 su bardağı süt
Frambuazlı Islak Kek tarifi nasıl yapılır?
- Şeker ve yumurtaları 3-4 dakika mikserle çırpıyoruz ve sırasıyla diğer malzemeleri ekliyoruz.
- Kekin kıvamı oluşana kadar çırpıyoruz.
- Kelepçeli kalıbımızı yağlayıp kek karışımını içerisine döküyoruz.
- Önceden ısıttığımız 170 derece fırınımızda kekimizi pişiriyoruz.
- Pişen kekimizi fırından aldıktan sonra 5 dakika bekliyoruz ve üzerini 1.5 su bardağı soğuk süt ile ıslatıyoruz.
- 2 paket krem şantiyi 1.5 bardağı soğuk sütle çırpıyoruz. Bir miktar ayırdıktan sonra kalanını soğuyan kekimizin üzerine yayıyoruz. (ayırdığımız krem şantiyle üzerini süsleyeceğiz)
- Dolapta 1 gece bekletiyoruz. Ayırmış olduğumuz krem şantiyle ve frambuazlarla üzerini süslüyoruz. Afiyet olsun.
Frambuazlı Islak Kek tarifinin püf noktası nedir?
Kekin üzerine krem şantiyi yaymak için kekin soğumasını bekleyiniz. Keki ıslatırken süt ve karamelli granül kahveyi karıştırıp ıslattım ben, siz de deneyebilirsiniz. Yemek için keki 1 gece dolapta bekletmenizi öneririm.