Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Frambuazlı İrmik Tatlısı Tarifi

Frambuazlı İrmik Tatlısı

Frambuazlı İrmik Tatlısı Tarifi

Frambuazlı İrmik Tatlısı tarifi: Frambuazlı İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Frambuazlı İrmik Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Frambuazlı İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Bisküvi katmanı için:

  • 1 paket petibör bisküvi (175 g)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (yaklaşık 30-40 g)

İrmikli katman için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Frambuazlı katman için:

  • 250 gram dondurulmuş frambuaz
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta (buğday veya mısır)
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 1/2 tatlı kaşığı tereyağı

Frambuazlı İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Bisküvileri mutfak robotunda çekerek inceltin. Eritmiş olduğunuz 2 yemek kaşığı tereyağını üzerine ekleyip karıştırın.
  • 20x30 boyutlarında dikdörtgen bir kalıbın tabanına yayarak bardak yardımıyla bastırıp düzeltin ve buzdolabında dinlenmeye bırakın.
  • Süt ve irmiği bir tencerede orta ateşte pişirmeye başlayın.
  • Kaynayıp kıvamı koyulaşmaya başlayınca toz şekeri ilave ederek karıştırın. En az 4-5 dakika şeker eriyene dek ara ara karıştırıp pişirmeye devam edin.
  • Ocaktan almadan hemen önce 1 yemek kaşığı tereyağı ilave edip karıştırın ve ardından soğuması için kenara alın.
  • Oda sıcaklığına gelen irmik tatlısını bisküvi katmanının üzerine dökün.
  • Spatulayla güzelce yaydıktan sonra düzeltin ve buzdolabına kaldırın.
  • Bu sırada frambuaz ve şekeri bir sos tenceresine ya da tavasına alın. Nişasta ve suyu bir kasede karıştırıp üzerine ekleyin. Orta ateşte karıştırarak kaynamaya bırakın.
  • Yaklaşık 5 dakika sonra yoğunlaşmaya başlayacak, bu sırada limon suyunu ilave edin. Kaşıkla kontrol ettiğinizde yoğun ve reçelimsi bir yapısı varsa ocaktan alın ve 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyip karıştırın.
  • İlk sıcaklığı çıktıktan sonra en üst katmana frambuazlı sosunu dökün.
  • En üst katmanın iyice yayıldığına emin olun.En az 1 saat tercihen 3-4 saat dolapta dinlendirin.
  • Buzdolabında çıkardıktan sonra dilimleyin, dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025