Frambuazlı İrmik Tatlısı Tarifi
Frambuazlı İrmik Tatlısı tarifi: Frambuazlı İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Frambuazlı İrmik Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 porsiyon
Frambuazlı İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Bisküvi katmanı için:
- 1 paket petibör bisküvi (175 g)
- 2 yemek kaşığı tereyağı (yaklaşık 30-40 g)
İrmikli katman için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Frambuazlı katman için:
- 250 gram dondurulmuş frambuaz
- 1/2 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta (buğday veya mısır)
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 1/2 tatlı kaşığı tereyağı
Frambuazlı İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Bisküvileri mutfak robotunda çekerek inceltin. Eritmiş olduğunuz 2 yemek kaşığı tereyağını üzerine ekleyip karıştırın.
- 20x30 boyutlarında dikdörtgen bir kalıbın tabanına yayarak bardak yardımıyla bastırıp düzeltin ve buzdolabında dinlenmeye bırakın.
- Süt ve irmiği bir tencerede orta ateşte pişirmeye başlayın.
- Kaynayıp kıvamı koyulaşmaya başlayınca toz şekeri ilave ederek karıştırın. En az 4-5 dakika şeker eriyene dek ara ara karıştırıp pişirmeye devam edin.
- Ocaktan almadan hemen önce 1 yemek kaşığı tereyağı ilave edip karıştırın ve ardından soğuması için kenara alın.
- Oda sıcaklığına gelen irmik tatlısını bisküvi katmanının üzerine dökün.
- Spatulayla güzelce yaydıktan sonra düzeltin ve buzdolabına kaldırın.
- Bu sırada frambuaz ve şekeri bir sos tenceresine ya da tavasına alın. Nişasta ve suyu bir kasede karıştırıp üzerine ekleyin. Orta ateşte karıştırarak kaynamaya bırakın.
- Yaklaşık 5 dakika sonra yoğunlaşmaya başlayacak, bu sırada limon suyunu ilave edin. Kaşıkla kontrol ettiğinizde yoğun ve reçelimsi bir yapısı varsa ocaktan alın ve 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyip karıştırın.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra en üst katmana frambuazlı sosunu dökün.
- En üst katmanın iyice yayıldığına emin olun.En az 1 saat tercihen 3-4 saat dolapta dinlendirin.
- Buzdolabında çıkardıktan sonra dilimleyin, dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!