Frambuazlı Çikolata Dolgulu Tartolet Tarifi
Frambuazlı Çikolata Dolgulu Tartolet tarifi: Frambuazlı Çikolata Dolgulu Tartolet için gerekli malzemeler nelerdir? Frambuazlı Çikolata Dolgulu Tartolet nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Frambuazlı Çikolata Dolgulu Tartolet yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 100 gram tereyağı ya da margarin
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
- 2-3 su bardağı un
Kreması için
- 1 adet yumurta
- 2 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 silme yemek kaşığı un
- 1 paket vanilin
- 100 mililitre süt kreması
İç dolgusu için:
- 70 gram frambuazlı çikolata
- 100 mililitre süt kreması
Frambuazlı Çikolata Dolgulu Tartolet tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle ele yapışmayan kıvamında hamuru yoğurun.
- Ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın fırın kabına bardaktan yardım alarak şeklini verin.
- Çatal uçlarını hamurlarınıza batırın, kabarmaması için. Fırında 170 derecede 15 dakika kontrollü pişirin.
- Sütün içine bütün malzemeleri ekleyerek karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra kremayla kıvamını ayarlıcaz. Azar azar ekleyerek çırpıcıyla çırpın.
- Soğutma işlemini sürekli karıştırarak yapın. Üzerinin tutmaması için.
- Benmari usulü erittiğiniz frambuazlı çikolatanızın içine süt kremasını ekleyin karıştırın.
- Tartoletlerın içine önce çikolatayı sonra sıkma torbasına yerleştirdiğimiz kremayı şekil vererek ekleyin.
- Üzerine fındıkla vs süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Frambuazlı Çikolata Dolgulu Tartolet tarifinin püf noktası nedir?
Bisküvilerimizi soğumadan kalıplardan çıkarmayın kırılabilirler. Dolapta 3 saat bekledikten sonra servis yapabilirsiniz.