Frambuazlı Cheesecake Tarifi
Frambuazlı Cheesecake tarifi: Frambuazlı Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Frambuazlı Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Frambuazlı Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Cheesecake için:
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 600 gram labne
- 200 mililitre krema
- 100 gram eritilmiş tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 1/2 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 1 çay kaşığı tuz
Frambuaz sos için:
- 1 tatlı kaşığı nişasta (su ile açılacak)
- 2 su bardağı frambuaz
- 1/2 su bardağı şeker (bunu kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.)
Frambuazlı Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Yulaflı bisküvileri mutfak robotunda iyice kırın. Tereyağını eritin. Bisküvilerin üzerine dökerek iyice karıştırın.
- Kelepçeli kek kalıbının tabanına ölçüsüne göre yağlı kağıt serin. Kenarlarını da tereyağ ile yağlayın.
- Hazırladığınız bisküvi tabanını kek kalıbına dökerek her tarafına yayın. Kenarlarına doğru 1 cm yüksekliğinde olsun. Elinizle zeminini iyice bastırın. Daha sonra buzdolabına kaldırıp bekletin.
- Diğer yandan derin bir kabın içine krem peynirlerini alın. Üzerine toz şekeri döküp mikser ile şeker eriyince kadar iyice çırpın. Üzerine 1 kutu kremayı ekleyip çırpmaya devam edin.
- Ardından sırayla yumurtayı ekleyin. Son olarak unu ve vanilini ekleyin. Buzdolabından çıkardığınız kek kalıbının içine yavaşça dökün. Önceden ısıtılmamış 160 derecelik fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
- Frambuaz sosu için sos tenceresine frambuazları alın. Üzerine toz şekeri ekleyin. Orta ateşte şeker eriyince kadar pişirin. Nişastayı yarım çay bardağı suda eritin. Frambuazların üzerine ip gibi döküp hızlıca karıştırın.
- 2 dakika sonra ocaktan alın. Fırından çıkartıp iyice soğutup buzdolabında dinlendirdiğiniz cheesecake'inizin üzerine döküp servis edin.