Frambuazlı Cheesecake Tarifi
Frambuazlı Cheesecake tarifi: Frambuazlı Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Frambuazlı Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Frambuazlı Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı için:
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 100 gram tereyağı
- 1 çay bardağı fındık (arzuya göre)
Kreması için:
- 2 paket labne (600 gram)
- 1 paket krema
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
- 3 adet yumurta
- 7 yemek kaşığı toz şeker
Sosu için:
- 1 kase dondurulmuş frambuaz
- 2 tatlı kaşığı nişasta
- 1/2 su bardağı su
Frambuazlı Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle bisküvi ve fındığı rondodan güzelce çekelim. Tereyağını eritelim ve üçünü güzelce karıştıralım.
- Yağlı kağıtla kaplanmış kelepçeli kalıbımıza tabanı boşaltalım ve düzgünce bastıra bastıra yayalım. (ben iyice bastırmak için bir çay bardağının altını kullandım)
- Taban katı hazır olan kelepçeli kalıbı buzdolabına koyalım ve 45 dakika dinlendirelim. Kreması için öncelikle labneyi ve şekeri çırpma teli ile çırpalım.
- Teker teker yumurtaları ekleyerek çırpmaya başlayalım (yumurtaları ilave ederken mikser ile devam edebiliriz). Dolaptan çıkardığımız kelepçeli kalıbın içerisine kremayı boşaltalım.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40 dakika pişirelim. Fırına su dolu bir kap koyalım. Kalıbı salladığınızda kenarları sallanmıyor ve ortası hafif sallanıyorsa güzel olmuş demektir.
- Piştikten sonra asla fırından çıkarmamalıyız çünkü çatlayabilir. 1-1,5 saat boyunca ağzı hafif açık fırında bekletelim.
- Sosu için frambuaz ve şekeri ocağa alalım ve karıştıralım. Şeker eriyince nişasta ve suyu bir kapta karıştırıp içerisine ekleyelim. Sosu cheesecake ile buluşturalım. Afiyet olsun.