Frambuazlı Cheesecake Tarifi
Frambuazlı Cheesecake tarifi: Frambuazlı Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Frambuazlı Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Frambuazlı Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı için:
- 2 paket tam buğdaylı bisküvi
- 1 avuç fındık
- 100 gram tereyağı
Kreması için:
- 2 paket labne
- 1 paket sıvı krema (isteğe bağlı)
- 3 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
Üzeri için:
- 100 gram frambuaz
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı su
Frambuazlı Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Bisküviyi rondodan geçirin. İçine dövülmüş fındıkları ve tereyağı ekleyip karıştırın ve yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba bardak yardımıyla bastırın.
- Üzerine kreması için yumurta hariç tüm malzemeleri karıştırın.
- Yumurtaları tek tek ekleyip yavaş şekilde karıştırın ve hazırlamış olduğunuz tabanın üstüne krema dökün.
- 45 dakika önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin. Biraz dinlendikten sonra sosu için malzemeleri tencereye alın ve pişirdikten sonra kaşık yardımı ile ezin.
- Üzerine dökün ve frambuazla süsleyin bir gün dolapta bekletin. Afiyet olsun.
Frambuazlı Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
Bir gün dolapta dinlendirin.