Frambuazlı Cheesecake Tarifi
Frambuazlı Cheesecake tarifi: Frambuazlı Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Frambuazlı Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
70 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet büyük boy
Frambuazlı Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı için:
- 300 gram tam buğdaylı bisküvi (rondodan geçirilmiş)
- 112 gram tereyağı
- 40 gram toz şeker
Harcı için:
- 680 gram labne
- 200 gram toz şeker
- 24 gram un
- 1 su bardağı krema
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 4 adet yumurta
Sos için:
- 1 su bardağı frambuaz
- 1/2 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1/2 su bardağı su
Frambuazlı Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Tabanın yapılışı: Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt yapıştırın (24-26cm).
- Kalıbın dışına aliminyum folyo sarın bunu kaba su değmemesi gerektiği için yapıyoruz. Fırını 160 derece turboda ısıtmaya başlıyoruz.
- Toz halindeki bisküvilerle erimiş tereyağı ve şekeri güzelce kalıbın içinde karıştırıyoruz.
- Hem tabanına hem kenarlarına tamamen taşırarak yayıyoruz ve bardak yardımıyla düzleyip bastırıyoruz.
- Fırında 10 dakika pişirin çıkarınca fırını 150 dereceye düşürün.
- Cheesecake harcının yapılışı: Labne, un ve şekeri düşük devirde çırpıyoruz.
- Bir kasede limon suyu ve kremayı çırpalım ve iki karışımı birleştirelim. Düşük devirde çırpalım.
- Yumurtaları teker teker olacak şekilde ekleyelim, karışınca kalıba dökelim büyük baloncuklar varsa kürdanla patlatalım.
- Kelepçeli kalıbınızdan daha büyük olacak şekilde bir fırın tepsisine kelepçeli kalıbınızı oturtun ve alüminyum folyolu kısmın yarısına kadar su doldurun.
- Bu sayede suyun buharı ile cheesecake pişecek ve çatlama kırılma riski azalacak.
- Fırına verin ve yaklaşık 70 dakika pişirin.
- Fırını söndürün ama cheesecake fırın kapağı kapalı olacak şekilde 15 dakika kalsın.
- Sonra fırının kapağını çok hafif aralayın ve 20 dakika da bu şekilde kalsın.
- Cheesecake'i çıkartın ve tamamen oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
- Bu şekilde aşamalı soğutma sayesinde ani çatlama riskini azaltmış oluyoruz.
- Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına koyun (bir gece beklese daha iyi oturur).
- Frambuaz sosun yapılışı: Frambuaz, şeker ve nişastayı rondodan geçirelim.
- Suyu ekleyip kaynayana kadar pişirelim ılınınca sosu chesecake döküp dolapta bekletelim. Afiyet olsun.