Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Frambuazlı Cheesecake Tarifi

Frambuazlı Cheesecake

Frambuazlı Cheesecake Tarifi

Frambuazlı Cheesecake tarifi: Frambuazlı Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Frambuazlı Cheesecake nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Frambuazlı Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tabanı için:

  • 300 gram tam buğdaylı bisküvi (rondodan geçirilmiş)
  • 112 gram tereyağı
  • 40 gram toz şeker

Harcı için:

  • 680 gram labne
  • 200 gram toz şeker
  • 24 gram un
  • 1 su bardağı krema
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 4 adet yumurta

Sos için:

  • 1 su bardağı frambuaz
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1/2 su bardağı su

Frambuazlı Cheesecake tarifi nasıl yapılır?

  • Tabanın yapılışı: Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt yapıştırın (24-26cm).
  • Kalıbın dışına aliminyum folyo sarın bunu kaba su değmemesi gerektiği için yapıyoruz. Fırını 160 derece turboda ısıtmaya başlıyoruz.
  • Toz halindeki bisküvilerle erimiş tereyağı ve şekeri güzelce kalıbın içinde karıştırıyoruz.
  • Hem tabanına hem kenarlarına tamamen taşırarak yayıyoruz ve bardak yardımıyla düzleyip bastırıyoruz.
  • Fırında 10 dakika pişirin çıkarınca fırını 150 dereceye düşürün.
  • Cheesecake harcının yapılışı: Labne, un ve şekeri düşük devirde çırpıyoruz.
  • Bir kasede limon suyu ve kremayı çırpalım ve iki karışımı birleştirelim. Düşük devirde çırpalım.
  • Yumurtaları teker teker olacak şekilde ekleyelim, karışınca kalıba dökelim büyük baloncuklar varsa kürdanla patlatalım.
  • Kelepçeli kalıbınızdan daha büyük olacak şekilde bir fırın tepsisine kelepçeli kalıbınızı oturtun ve alüminyum folyolu kısmın yarısına kadar su doldurun.
  • Bu sayede suyun buharı ile cheesecake pişecek ve çatlama kırılma riski azalacak.
  • Fırına verin ve yaklaşık 70 dakika pişirin.
  • Fırını söndürün ama cheesecake fırın kapağı kapalı olacak şekilde 15 dakika kalsın.
  • Sonra fırının kapağını çok hafif aralayın ve 20 dakika da bu şekilde kalsın.
  • Cheesecake'i çıkartın ve tamamen oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  • Bu şekilde aşamalı soğutma sayesinde ani çatlama riskini azaltmış oluyoruz.
  • Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına koyun (bir gece beklese daha iyi oturur).
  • Frambuaz sosun yapılışı: Frambuaz, şeker ve nişastayı rondodan geçirelim.
  • Suyu ekleyip kaynayana kadar pişirelim ılınınca sosu chesecake döküp dolapta bekletelim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025