Frambuazlı Cheesecake Tarifi
Frambuazlı Cheesecake tarifi: Frambuazlı Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Frambuazlı Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet orta boy
Frambuazlı Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı için:
- 3 paket tam buğdaylı bisküvi
- 100 gram tereyağı
- 1/2 çay bardağı süt
Kreması için:
- 2 paket labne peyniri
- 1 paket sıvı krema
- 1,5 su bardağı şeker
- 4 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
Frambuaz sosu için:
- 250 gram frambuaz
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
Frambuazlı Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- İlk önce burçak bisküvileri robottan geçiriniz. Ilık olan tereyağı robota aktarın.
- Sonra tekrardan geçiriniz. Kelepçeli kalıbınıza dökünüz kaşıkla ya da bardakla tabanını yayarak düzeltiniz.
- Kreması için labne ve sıvı kreması şekeri çırpınız. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpın.
- Ununu ve vanilyayı koyup tekrar çırpınız. 200 derece ısınmış fırında 180 derece 40-50 dakika pişiriniz.
- Frambuaz sosu için frambuazları tencereye koyup üstüne suyunu şekerini nişastasını döküp kaynamasını bekleyiniz.
- Fırından çıkan cheesecake’ in soğuyunca üzerine frambuaz sosunu dökebilirsiniz.
- Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Frambuazlı Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
Kremasını mikserle çırpmayın. Çünkü kabarmasını istemiyoruz. 1 gün dolapta bekletin kıvamı daha lezzetli olur.