Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Frambuazlı Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi

Frambuazlı Bisküvili İrmik Tatlısı

Frambuazlı Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi

Frambuazlı Bisküvili İrmik Tatlısı tarifi: Frambuazlı Bisküvili İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Frambuazlı Bisküvili İrmik Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Frambuazlı Bisküvili İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket petibör bisküvi

Frambuazlı sos için:

  • 1 paket frambuaz (donmuş)
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1-2 su bardağı su

Frambuazlı Bisküvili İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • İrmikli muhallebi için gerekli malzemeleri bir tencereye alın ve karıştırarak orta ateşte pişirin. Islatılmış borcama dökün ve ılımaya bırakın.
  • Frambuazlı sos için frambuazları blenderdan geçirin. Nişasta, şeker ve su ilave ederek koyulaşana kadar pişirin.
  • Soğuyunca biraz daha koyulaşacağını hesaba katarak su ilavesi yapabilirsiniz, size kalmış. Ilıyan irmikli muhallebinin üzerine bir sıra petibör bisküvi dizin.
  • Üzerine ılık frambuazlı sosu dökün. Buzdolabında dinlendirin, serin serin servis edin. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025