Frambuazlı Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi
Frambuazlı Bisküvili İrmik Tatlısı tarifi: Frambuazlı Bisküvili İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Frambuazlı Bisküvili İrmik Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Frambuazlı Bisküvili İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı irmik
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket petibör bisküvi
Frambuazlı sos için:
- 1 paket frambuaz (donmuş)
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 1-2 su bardağı su
Frambuazlı Bisküvili İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- İrmikli muhallebi için gerekli malzemeleri bir tencereye alın ve karıştırarak orta ateşte pişirin. Islatılmış borcama dökün ve ılımaya bırakın.
- Frambuazlı sos için frambuazları blenderdan geçirin. Nişasta, şeker ve su ilave ederek koyulaşana kadar pişirin.
- Soğuyunca biraz daha koyulaşacağını hesaba katarak su ilavesi yapabilirsiniz, size kalmış. Ilıyan irmikli muhallebinin üzerine bir sıra petibör bisküvi dizin.
- Üzerine ılık frambuazlı sosu dökün. Buzdolabında dinlendirin, serin serin servis edin. Afiyetler olsun!