Frambuazlı Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi
Frambuazlı Bisküvili İrmik Tatlısı tarifi: Frambuazlı Bisküvili İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Frambuazlı Bisküvili İrmik Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Frambuazlı Bisküvili İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 su bardağı  süt
 - 4 yemek kaşığı  irmik
 - 2 yemek kaşığı  nişasta
 - 1/2 su bardağı  toz şeker
 - 1 paket  vanilya
 - 1 paket  petibör bisküvi
 
Frambuazlı sos için:
- 1 paket  frambuaz (donmuş)
 - 3 yemek kaşığı  nişasta
 - 6 yemek kaşığı  toz şeker
 - 1-2 su bardağı  su
 
Frambuazlı Bisküvili İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- İrmikli muhallebi için gerekli malzemeleri bir tencereye alın ve karıştırarak orta ateşte pişirin. Islatılmış borcama dökün ve ılımaya bırakın.
 - Frambuazlı sos için frambuazları blenderdan geçirin. Nişasta, şeker ve su ilave ederek koyulaşana kadar pişirin.
 - Soğuyunca biraz daha koyulaşacağını hesaba katarak su ilavesi yapabilirsiniz, size kalmış. Ilıyan irmikli muhallebinin üzerine bir sıra petibör bisküvi dizin.
 - Üzerine ılık frambuazlı sosu dökün. Buzdolabında dinlendirin, serin serin servis edin. Afiyetler olsun!