Frambuaz ve Çilek Soslu Muhallebi Tarifi
Frambuaz ve Çilek Soslu Muhallebi tarifi: Frambuaz ve Çilek Soslu Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Frambuaz ve Çilek Soslu Muhallebi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 bardak
Frambuaz ve Çilek Soslu Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Muhallebi için:
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı (tepeleme) un
- 2 yemek kaşığı (tepeleme) nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krema (200 ml)
Sos için:
- 150 gram çilek
- 200 gram frambuaz
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1/4 çay bardağı su
Frambuaz ve Çilek Soslu Muhallebi tarifi nasıl yapılır?
- Tenceremizin içine süt, un, nişasta ve şekeri koyup karıştıralım. Ocağa alıp karıştırarak kaynayana kadar pişirelim. Pişen muhallebimiz ılıdıktan sonra vanilya ve kremasını katıp mikser ile çırpalım.
- Kullanacağımız kaplara pay edelim. Sosumuz için tencereye çilek, frambuaz ve şekeri koyup karıştıralım. Biraz sulanıp yumuşadıktan sonra acaktan alıp blenderden geçirelim.
- Tekrar ocağa alıp kaynadıktan sonra su ile karıştırdığımız nişastamızı sosumuza ekleyelim. Kıvam alana kadar sürekli karıştıralım.
- Hazır olan sosumuzu soğuyan muhallebimizin üzerine pay ederek koyalım. Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.