Frambuaz Soslu Muhallebi Tarifi
Frambuaz Soslu Muhallebi tarifi: Frambuaz Soslu Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Frambuaz Soslu Muhallebi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 null
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Frambuaz Soslu Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Muhallebi için:
- 3 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1/2 paket vanilya
- 1/2 çay bardağı un
- 1 çay kaşığı tereyağı
Frambuazlı sos:
- 100 gram frambuaz
- 2 yemek kaşığı su
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta
Frambuaz Soslu Muhallebi tarifi nasıl yapılır?
- Muhallebinin tüm malzemeleri bir sos tenceresine alınır ve orta ateşte fokurdayana kadar karıştırarak pişirilir.
- Frambuazlar bir sos tenceresine alınır ve üzerine toz şekeri eklenir. Orta ateşte ocağa alınır.
- Su ve nişasta ayrı bir kapta karıştırılır. Ardından frambuazların üzerine eklenir. kıvam alana dek pişirilir.
- Kuplara önce muhallebiden konulur. Ilıdıktan sonra üzerine frambuazlı sostan eklenir. soğuduktan sonra servis edilir. Afiyet olsun.