Frambuaz Soslu Kuplar Tarifi
Frambuaz Soslu Kuplar tarifi: Frambuaz Soslu Kuplar için gerekli malzemeler nelerdir? Frambuaz Soslu Kuplar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kase
Frambuaz Soslu Kuplar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı toz şeker (+2 yemek kaşığı)
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 poşet krem şanti
- 1 kutu krema
- 70 gram bitter çikolata
- 1 paket kakaolu bisküvi
- 1/2 paket meyveli sos
- 1 kase frambuaz (ya da çilek)
Frambuaz Soslu Kuplar tarifi nasıl yapılır?
- Tencerenin içerisine sütü, unu, şekeri, nişastayı ve yumurta sarısını alıp karıştırıyoruz. Topaklanma kalmamasına dikkat edin.
- Ocağın altını açıp muhallebi kıvamına gelene kadar hem pişirip hem de karıştırıyoruz. Pişen muhallebiyi soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan muhallebiye kremayı ilave edip mikserle çırpıyoruz. Sonra krem şantiyi ilave edip biraz daha çırpıyoruz.
- Çırpma işlemi bitince muhallebiyi ikiye ayırıp yarısına eritilmiş bitter çikolatayı döküp tekrar karıştırıyoruz. Bir kenara alalım.
- Hazır meyve sosumuzu arkasındaki tarife göre yapıp, pişirelim, soğuması için kenara alalım. Soğuyan sosa bir kase frambuazı ekleyelim karıştıralım.
- Sonra kuplarımızın içine sırasıyla önce frambuaz sosumuzdan bir kaşık koyup daha sonra sütlü muhallebimizden koyuyoruz.
- Onun üzerine önceden ufaladığımız bisküvilerimizden bir yemek kaşığı üzerine koyuyoruz.
- Onun üzerine çikolatalı muhallebimizi ekliyoruz eşit miktarda. Bütün kuplara ayni işlemi yapıyoruz.
- En son yarim paket krem santiyi arkasına göre yapıp üzerini süslüyoruz. Afiyet olsun.
Frambuaz Soslu Kuplar tarifinin püf noktası nedir?
Buzdolabında 4,5 saat bekletiyoruz ve servise hazır.