Frambuaz Şöleni Tarifi
Frambuaz Şöleni tarifi: Frambuaz Şöleni için gerekli malzemeler nelerdir? Frambuaz Şöleni nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Frambuaz Şöleni yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 300 ml. sıvı krema
- 1 yemek kaşığı krem şanti
Frambuaz sos için:
- 1 kase frambuaz
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1/2 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı tereyağı
Üzeri için:
Frambuaz Şöleni tarifi nasıl yapılır?
- Muhallebi için süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarısını bir tencereye alıp orta ateşte karıştırarak pişiriyoruz.
- Kaynayıp katılaşınca altını kapatıp vanilini ekliyoruz. Muhallebimizi soğumaya bırakıyoruz.
- Şeker ve frambuazlarımızı bir sos tavasına alıp altını kısıp karıştırmadan erimesini bekliyoruz.
- Su ve nişastayı karıştırıp frambuazlı sosa ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Altını kapatıyoruz.
- Sosa tereyağını ekliyoruz karıştırıyoruz.
- Muhallebimize krema ve kremşantiyi ekleyip kıvam alana kadar çırpıyoruz.
- Kuplara rondodan çekilmiş bisküviyi sonra muhallebi, frambuaz sos şeklinde katlarla tamamlıyoruz.
- Soğuk servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Frambuaz Şöleni tarifinin püf noktası nedir?
Kremanızın kıvamının iyi olması için muhallebiyi soğuturken ara ara karıştırın.