Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Frambuaz Şöleni Tarifi

Frambuaz Şöleni

Frambuaz Şöleni Tarifi

Frambuaz Şöleni tarifi: Frambuaz Şöleni için gerekli malzemeler nelerdir? Frambuaz Şöleni nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Frambuaz Şöleni yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 litre süt
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 300 ml. sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı krem şanti

Frambuaz sos için:

  • 1 kase frambuaz
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1/2 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı tereyağı

Üzeri için:

  • 10 adet bisküvi

Frambuaz Şöleni tarifi nasıl yapılır?

  • Muhallebi için süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarısını bir tencereye alıp orta ateşte karıştırarak pişiriyoruz.
  • Kaynayıp katılaşınca altını kapatıp vanilini ekliyoruz. Muhallebimizi soğumaya bırakıyoruz.
  • Şeker ve frambuazlarımızı bir sos tavasına alıp altını kısıp karıştırmadan erimesini bekliyoruz.
  • Su ve nişastayı karıştırıp frambuazlı sosa ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Altını kapatıyoruz.
  • Sosa tereyağını ekliyoruz karıştırıyoruz.
  • Muhallebimize krema ve kremşantiyi ekleyip kıvam alana kadar çırpıyoruz.
  • Kuplara rondodan çekilmiş bisküviyi sonra muhallebi, frambuaz sos şeklinde katlarla tamamlıyoruz.
  • Soğuk servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Frambuaz Şöleni tarifinin püf noktası nedir?

Kremanızın kıvamının iyi olması için muhallebiyi soğuturken ara ara karıştırın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025