Frambuaz Dolgulu Bisküvi Tarifi
Frambuaz Dolgulu Bisküvi tarifi: Frambuaz Dolgulu Bisküvi için gerekli malzemeler nelerdir? Frambuaz Dolgulu Bisküvi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Frambuaz Dolgulu Bisküvi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki için:
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı yulaf unu
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 paket vanilin
Üzeri için:
- 1 su bardağı frambuaz (dondurulmuş)
- 1 paket bitter çikolata
Frambuaz Dolgulu Bisküvi tarifi nasıl yapılır?
- Önce keki için gerekli tüm malzemeleri çırpma teliyle topak kalmayana kadar çırpın.
- Daha sonra pankek gibi arkalı önlü pişirin.
- Frambuazlı sos için donmuş frambuazları küçük bir tencereye alıp suyunu çekene kadar pişirin.
- Çatalla ezerek püre haline getirin.
- Pankeklerin üzerine bir kaşık yardımıyla yayın ve son olarak benmari usulü eritilmiş bitter çikolatadan dökün.
- Buzdolabında biraz soğuttuktan sonra yemeye hazır! Afiyet olsun.