Fondan (Fondant au chocolate) Tarifi
Fondan (Fondant au chocolate) tarifi: Fondan (Fondant au chocolate) için gerekli malzemeler nelerdir? Fondan (Fondant au chocolate) nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Fondan (Fondant au chocolate) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram bitter çikolata (en az yüzde 70 kakao içeren)
- 6 adet madlen sütlü çikolata
- 4 adet yumurta
- 150 gram pudra şekeri
- 100 gram elenmiş un
- 100 gram tereyağı
Fondan (Fondant au chocolate) tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağı ve küçük parçalara ayırdığınız bitter çikolatayı, kaynayan su buharı üzerine içerisinde benmari usulü eritin.
- Ayrı bir kapta yumurta ve pudra şekerini beyaz köpük kıvamı alana kadar iyice çırpın.
- Yumurtalı karışımın içine tereyağı ilavesiyle erittiğiniz bitter çikolata ve unu yavaş yavaş ekleyip karıştırın.
- Tereyağıyla yağlayıp unladığınız kalıplara eşit miktarda fondan karışımını dökün.
- Her bir tatlının orta kısmına bir adet madlen sütlü çikolata yerleştirip içine bastırın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8-10 dakika kadar pişirdiğiniz tatlıları, vanilyalı dondurma ya da krema eşliğinde servis edin. Çikolata düşkünü sevdiklerinizle paylaşın.
Fondan (Fondant au chocolate) tarifinin püf noktası nedir?
Porsiyonluk tatlı sayısı kullandığınız kek kalıplarının şekil ve büyüklüğüne göre azalıp artabilir.İçinin yeterince pişmesi için tatlıyı seramik ya da toprak kaplarda pişirmeyin.Tatlının hamuru çabuk katılaştığından kalıpları önceden yağlayıp, unlayın ve fırını ısıtın.Tatlının içinin hafif akışkan kalması için; 10 dakikadan fazla pişirmemeye dikkat edin.