Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fodula Tarifi

Fodula

Fodula Tarifi

Fodula tarifi: Fodula için gerekli malzemeler nelerdir? Fodula nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fodula yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet tam buğday ekmeği (yuvarlak)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 400 gram dana kuşbaşı eti
  • 2 adet havuç (küp doğranmış)
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı rezene
  • 1 çay kaşığı anason
  • 2 su bardağı su
  • 2 adet domates (kabukları soyulup, doğranmış)

Üzeri İçin:

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı adaçayı

Fodula tarifi nasıl yapılır?

  • Bir tencerede sıvı yağ ile soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Ardından kuşbaşı etleri ekleyip, suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  • Havuç ve bezelyeleri ekleyip 2 dakika kadar bu şekilde kavurun.
  • Tuz, rezene, anason, su ve doğranmış domatesleri de ekleyip, suyunu çekene kadar orta ateşte kontrollü olarak pişirin.
  • Yuvarlak tam buğday ekmeğinin üzerini kapak olacak şekilde kesin ve ekmeğin içini alın.
  • Suyunu çeken etli karışımı bu ekmeğin içerisine doldurun ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin.
  • Küçük bir tavada tereyağını kızdırıp, ada çayı ile beraber kavurun.
  • Fırın tepsisine yerleştirdiğiniz ekmeğin kapağını kapatın ve ada çaylı tereyağını üzerine yayın.
  • 175 derece fırında yaklaşık 15 dakika kadar fırında pişirdikten sonra sevdiklerinizle afiyetle tüketebilirsiniz.

Fodula tarifinin püf noktası nedir?

Ekmek içlerini 160 derecede 15 dakika fırınlarsanız, sonrasında galeta unu olarak kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025