Fodula Tarifi
Fodula tarifi: Fodula için gerekli malzemeler nelerdir? Fodula nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Fodula yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet tam buğday ekmeği (yuvarlak)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
- 400 gram dana kuşbaşı eti
- 2 adet havuç (küp doğranmış)
- 1 su bardağı bezelye
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı rezene
- 1 çay kaşığı anason
- 2 su bardağı su
- 2 adet domates (kabukları soyulup, doğranmış)
Üzeri İçin:
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı adaçayı
Fodula tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencerede sıvı yağ ile soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
- Ardından kuşbaşı etleri ekleyip, suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Havuç ve bezelyeleri ekleyip 2 dakika kadar bu şekilde kavurun.
- Tuz, rezene, anason, su ve doğranmış domatesleri de ekleyip, suyunu çekene kadar orta ateşte kontrollü olarak pişirin.
- Yuvarlak tam buğday ekmeğinin üzerini kapak olacak şekilde kesin ve ekmeğin içini alın.
- Suyunu çeken etli karışımı bu ekmeğin içerisine doldurun ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin.
- Küçük bir tavada tereyağını kızdırıp, ada çayı ile beraber kavurun.
- Fırın tepsisine yerleştirdiğiniz ekmeğin kapağını kapatın ve ada çaylı tereyağını üzerine yayın.
- 175 derece fırında yaklaşık 15 dakika kadar fırında pişirdikten sonra sevdiklerinizle afiyetle tüketebilirsiniz.
Fodula tarifinin püf noktası nedir?
Ekmek içlerini 160 derecede 15 dakika fırınlarsanız, sonrasında galeta unu olarak kullanabilirsiniz.