Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Foccacia Tarifi

Foccacia

Foccacia Tarifi

Foccacia tarifi: Foccacia için gerekli malzemeler nelerdir? Foccacia nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Foccacia yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 su bardağı un
  • 10 gram instant maya (10 gram)
  • 340 mililitre su
  • 4 tatlı kaşığı tuz
  • 3 tatlı kaşığı toz şeker
  • 8 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 adet küçük boy domates
  • 15 adet dilimlenmiş siyah zeytin
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Foccacia tarifi nasıl yapılır?

  • Maya, un, şeker ve suyu hamur kabında karıştırın. (Yaş maya kullanıyorsanız maya, su ve şekeri karıştırdıktan sonra 5 dakika aktive olmasını bekleyin.)
  • Karışımın ortasını açıp 4 yemek kaşığı zeytiyağını ekleyin. Biraz karıştırdıktan sonra tuzu ilave edin.
  • Karışımı tezgaha alıp yaklaşık 10 dakika kadar güzelce yoğurun.
  • Yumuşak ve yapışmayan bir hamur elde edince 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ ile hamur kabını ve hamurun üzerini yağlayın. Kaba hava almayacak şekilde streç film çekin ve üzerine bez örtün. 1,5 saat mayalandırın.
  • Mayalanan hamuru tekrar tezgaha alıp 4-5 dakika daha güzelce yoğurun.
  • Fırın kabını zeytinyağ ile yağla. Hamurunu fırın kabına güzelce yay. Parmaklarını hamura geçir ve hamurda küçük çukurlar aç.
  • Üzerine çeri domatesleri, zeytinleri koyun ve bastırın. Son olarak 2 yemek kaşığı zeytinyağı, kekik, tuz ve sarımsağı bir kasede karıştırıp fırça yardımıyla üzerine sürün. Üzerini bezle kapatın, tepside 10 dakika daha dursun.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025