Foccacia Tarifi
Foccacia tarifi: Foccacia için gerekli malzemeler nelerdir? Foccacia nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Foccacia yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 su bardağı un
- 10 gram instant maya (10 gram)
- 340 mililitre su
- 4 tatlı kaşığı tuz
- 3 tatlı kaşığı toz şeker
- 8 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 adet küçük boy domates
- 15 adet dilimlenmiş siyah zeytin
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kekik
Foccacia tarifi nasıl yapılır?
- Maya, un, şeker ve suyu hamur kabında karıştırın. (Yaş maya kullanıyorsanız maya, su ve şekeri karıştırdıktan sonra 5 dakika aktive olmasını bekleyin.)
- Karışımın ortasını açıp 4 yemek kaşığı zeytiyağını ekleyin. Biraz karıştırdıktan sonra tuzu ilave edin.
- Karışımı tezgaha alıp yaklaşık 10 dakika kadar güzelce yoğurun.
- Yumuşak ve yapışmayan bir hamur elde edince 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ ile hamur kabını ve hamurun üzerini yağlayın. Kaba hava almayacak şekilde streç film çekin ve üzerine bez örtün. 1,5 saat mayalandırın.
- Mayalanan hamuru tekrar tezgaha alıp 4-5 dakika daha güzelce yoğurun.
- Fırın kabını zeytinyağ ile yağla. Hamurunu fırın kabına güzelce yay. Parmaklarını hamura geçir ve hamurda küçük çukurlar aç.
- Üzerine çeri domatesleri, zeytinleri koyun ve bastırın. Son olarak 2 yemek kaşığı zeytinyağı, kekik, tuz ve sarımsağı bir kasede karıştırıp fırça yardımıyla üzerine sürün. Üzerini bezle kapatın, tepside 10 dakika daha dursun.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin.