Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Focaccia Ekmek Tarifi

Focaccia Ekmek

Focaccia Ekmek Tarifi

Focaccia Ekmek tarifi: Focaccia Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Focaccia Ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Focaccia Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 su bardağı (bir parmak eksik) un
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı ılık su

Focaccia Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Un ve kekik derin bir yoğurma kabına konulup ortasına bir havuz açılır.
  • Maya, zeytinyağı, sıcak su ve şeker havuzun ortasına, tuz da kenardaki unların üzerine dökülür. Ortasından başlayarak karıştırılır.
  • Yoğurmaya başlanır.
  • Yumuşak kıvamlı bir hamur elde etmemiz gerekiyor bu yüzden hamuru güzelce yoğurduktan sonra toparlamak için elinize çok az zeytinyağı alıp hamuru toparlayın.
  • Streç film ile kabınızı kapatıp sıcak bir yerde hamuru 45 dakika dinlendirmeye bırakın.
  • Hamur mayalandıktan sonra istediğiniz kalıbı veya tepsiyi yağlayıp elinizle aça aça kaba yayın.
  • Fırınınızı 100 derecede önceden ısıtın.
  • Hamurunuzun üzerini çeri domates, zeytin, dereotu, maydanoz vs. ile süsleyin.
  • 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025