Focaccia Ekmek Tarifi
Focaccia Ekmek tarifi: Focaccia Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Focaccia Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Focaccia Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 su bardağı (bir parmak eksik) un
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1,5 su bardağı ılık su
Focaccia Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Un ve kekik derin bir yoğurma kabına konulup ortasına bir havuz açılır.
- Maya, zeytinyağı, sıcak su ve şeker havuzun ortasına, tuz da kenardaki unların üzerine dökülür. Ortasından başlayarak karıştırılır.
- Yoğurmaya başlanır.
- Yumuşak kıvamlı bir hamur elde etmemiz gerekiyor bu yüzden hamuru güzelce yoğurduktan sonra toparlamak için elinize çok az zeytinyağı alıp hamuru toparlayın.
- Streç film ile kabınızı kapatıp sıcak bir yerde hamuru 45 dakika dinlendirmeye bırakın.
- Hamur mayalandıktan sonra istediğiniz kalıbı veya tepsiyi yağlayıp elinizle aça aça kaba yayın.
- Fırınınızı 100 derecede önceden ısıtın.
- Hamurunuzun üzerini çeri domates, zeytin, dereotu, maydanoz vs. ile süsleyin.
- 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.