Focaccia Ekmek Tarifi
Focaccia Ekmek tarifi: Focaccia Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Focaccia Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Focaccia Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram un
- 30 gram yaş maya
- 1,5 su bardağı su
- 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 dal taze kekik
- 2 dal taze biberiye
- 1/2 su bardağı zeytin (dilimlenmiş)
- 2 diş sarımsak
Focaccia Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Yaş mayayı bir kasede suyla karıştırarak eritiyoruz.
- Başka bir kaba unu ve tuzu koyup karıştırıyoruz. Yaş mayalı suya, zeytinyağını ekliyoruz
- Baharatları, zeytini ve ince doğranmış sarımsağı ekliyoruz ve yoğuruyoruz.
- Yağlanmış uygun bir kalıba koyun ve elinize zeytinyağı alıp parmaklarınızla bastırarak hamuru tüm kalıba yayın.
- Hamurun üzerini bir havlu ile kapatın 25 dakika oda sıcaklığında mayalandırın. Dilerseniz üzerini süsleyebilirsiniz.
- Mayalanan ekmeği soğuk fırına koyun. Fırınınızı fanlı ayarda 180 dereceye ayarlayın.
- Üzeri kızarana dek yaklaşık 30-35 dakika pişmeye bırakın. Afiyet olsun.
Focaccia Ekmek tarifinin püf noktası nedir?
Ele yapışan cıvık bir hamur olacak, ekstra un eklemeyin. Fırından çıktıktan sonra fırça yardımı ile zeytinyağı sürebilirsiniz ve dilerseniz deniz tuzu serpebilirsiniz.