Focaccia Ekmeği Tarifi
Focaccia Ekmeği tarifi: Focaccia Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Focaccia Ekmeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Focaccia Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 300 gram un
- 1/2 paket kuru maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 200 mililitre ılık su
- 80 gram siyah zeytin (dilimlenmiş, çekirdeksiz)
- 1 yemek kaşığı kurutulmuş fesleğen
- 1 çay kaşığı deniz tuzu
- 1 diş sarımsak
- 5 adet cherry domates
- 100 gram mozzarella peyniri
Focaccia Ekmeği tarifi nasıl yapılır?
- Maya ve suyu küçük bir karıştırma kabı içerisinde çırpın ve mayanın aktive olması için 5 dakika bekletin.
- Geniş bir karıştırma kabı içerisine unu ve 1 çay kaşığı tuzu ekleyin, orta kısmına mayalı suyu dökün. Üzerine zeytinyağını ekleyip karıştırın.
- Hamuru un serpilmiş bir tezgahın üzerine alın ve elinizle hamuru yaklaşık 10 dakika boyunca güzelce yoğurun. Hamurunuzu elinizle yuvarlak hale getirin.
- Zeytinyağı sürülmüş bir kabın içerisine hamurunuzu koyun ve streç film ile hava almayacak şekilde ağzını kapatın. Yaklaşık 1 saat kadar hamurunuzu mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamurunuzu tekrar tezgaha alın ve biraz yoğurun. İyice yoğurduğunuz hamurunuzun içerisine sarımsak, fesleğen ve dilimlenmiş siyah zeytin ekleyip tekrar yoğurun ve istediğiniz şekli verin.
- İster yuvarlak ekmek gibi isterseniz bir fırın tepsisine dikdörtgen şeklinde yayabilirsiniz. Yuvarlak yapacaksanız eğer kilitli bir kek kalıbı öneririm.
- Hazırlanan hamurun üzerine biraz zeytinyağı sürün. Son olarak üzeri için dilimlenmiş çeri domates, Mozzarella, bir tutam deniz tuzu ve fesleğen serpin.
- Üzerini bir mutfak bezi ile örtüp 15 dakika tepsi mayalaması yapın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Focaccia Ekmeği tarifinin püf noktası nedir?
Mayalama işlemini ılık bir ortamda yapmaya dikkat edin.