Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Focaccia Ekmeği Tarifi

Focaccia Ekmeği

Focaccia Ekmeği Tarifi

Focaccia Ekmeği tarifi: Focaccia Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Focaccia Ekmeği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Focaccia Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 750 gram un
  • 30 gram yaş maya
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 3,5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı doğranmış domates
  • 1/2 su bardağı çekirdeği çıkartılmış siyah zeytin
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Focaccia Ekmeği tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle küçük bir kasede 1 bardak ılık suyla mayayı eritin. Derin bir kapta un ve tuzu karıştırıp sonra sulu maya karışımını, kalan suyu, bal ve 1 buçuk yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip yoğurun
  • Cıvık bir hamur olacaktır, bu sizi korkutmasın. Daha sonra domates, zeytin ve kekiği katıp hamura yedirin.
  • İster döküm tavada ister tepside ister kalıpta (ben fırın tepsisinde yaptım) elinize 1 yemek kaşığı zeytinyağını döküp tepsiyi yağlayın ve hamuru yayın.
  • Üzerine de 1 yemek kaşığı zeytinyağını yedirerek hamuru yayıp sıcak bir yerde üstü kapalı 25 dakika mayalayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında alt-üst açık olarak 35 dakika pişirin.

Focaccia Ekmeği tarifinin püf noktası nedir?

Dilerseniz fırından çıkarttıktan sonra üzerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürebilirsiniz ya da peynir rendeleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025