Focaccia Ekmeği Tarifi
Focaccia Ekmeği tarifi: Focaccia Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Focaccia Ekmeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Focaccia Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 750 gram un
- 30 gram yaş maya
- 2 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı bal
- 3,5 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 su bardağı doğranmış domates
- 1/2 su bardağı çekirdeği çıkartılmış siyah zeytin
- 1 tatlı kaşığı kekik
Focaccia Ekmeği tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle küçük bir kasede 1 bardak ılık suyla mayayı eritin. Derin bir kapta un ve tuzu karıştırıp sonra sulu maya karışımını, kalan suyu, bal ve 1 buçuk yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip yoğurun
- Cıvık bir hamur olacaktır, bu sizi korkutmasın. Daha sonra domates, zeytin ve kekiği katıp hamura yedirin.
- İster döküm tavada ister tepside ister kalıpta (ben fırın tepsisinde yaptım) elinize 1 yemek kaşığı zeytinyağını döküp tepsiyi yağlayın ve hamuru yayın.
- Üzerine de 1 yemek kaşığı zeytinyağını yedirerek hamuru yayıp sıcak bir yerde üstü kapalı 25 dakika mayalayın.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında alt-üst açık olarak 35 dakika pişirin.
Focaccia Ekmeği tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz fırından çıkarttıktan sonra üzerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürebilirsiniz ya da peynir rendeleyebilirsiniz.