Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Focaccia Tarifi

Focaccia

Focaccia Tarifi

Focaccia tarifi: Focaccia için gerekli malzemeler nelerdir? Focaccia nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Focaccia yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 450 mililitre su (2+1/4 su bardağı)
  • 500 gram un (4,5 su bardağı)
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı instant maya (6 gr)

Üzeri için:

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1-2 dal taze biberiye
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam deniz tuzu (yoksa normal tuz)

Focaccia tarifi nasıl yapılır?

  • Bir kapta un ve maya karıştırılır. Ilık su, bal ve tuz eklenip tekrar spatulayla hamur haline gelene kadar karıştırılır.
  • Hiç un kalmayınca zeytinyağı üzerine gezdirilir her yerine sürülür.
  • Kapağı kapatılıp buzdolabına kaldırılır. Gece mayalandıktan sonra sabah çıkarılır.
  • Havasını almak için eller yağlanarak hafif yoğurulur ve yağlanmış fırın tepsisine alınır.
  • Mayalanması için kenara koyulur.
  • Üzeri için sarımsak ve zeytin yağı karıştırılır. (Sarımsağı arttırabilirsiniz)
  • Hamur iki katına çıkınca parmaklarla bastırarak tepsiye yayılır. Üzerine zeytinyağlı karışım sürülür. Taze biberiye dalları serpiştirilir (kuru domates, taze domates, zeytin vb kullanılabilir).
  • Tuz serpiştirilip 220 derecede kızarana kadar pişirilir. Yaklaşık 20 dakika sürdü. Üzeri çok kızarırsa folyoyla kapatıp pişmeye devam etmesini sağlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Focaccia tarifinin püf noktası nedir?

Sarımsak miktarı ve üzerine koyacaklarınız tamamen sizin zevkinize kalmış. Gönlünüzce yapabilirsiniz. Malzemeler 200 ml su bardağına göre verilmiştir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025