Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Focaccia Tarifi

Focaccia

Focaccia Tarifi

Focaccia tarifi: Focaccia için gerekli malzemeler nelerdir? Focaccia nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Focaccia yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 su bardağı un (500 gr)
  • 2 su bardağı ılık su (400 ml)
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı instant maya (veya 12 gr yaş maya)
  • 1,5-2 su bardağı zeytinyağı (bol zeytinyağlı olacak)

Focaccia tarifi nasıl yapılır?

  • Un, su, tuz ve mayayı bir kaba alıyoruz ve hiç kuru un kalmaya kadar karıştırıyoruz.
  • Tezgahta iyice ezerek yoğurmaya ve içindeki gluteni açığa çıkarmaya başlıyoruz.
  • Hafifçe toparlanınca kabınıza bolca zeytinyağı döküyoruz ve hamuru bu kaba koyuyoruz.
  • Kabımızın üstünü kapatıp bir 45 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
  • Sürenin sonunda hamurumuzu yeniden tezgaha alıp hamuru 4 kenarından da sırayla karşı kenara gelecek şekilde katlıyoruz.
  • Hamuru az önceki zeytinyağlı kaba yeniden koyup bir 45 dakika daha dinlenmeye bırakıyoruz.
  • Sürenin sonunda hamuru 5.maddedeki gibi yeniden katlayıp pişireceğimiz tepsiye koyuyoruz.
  • Fırını 230 derecede fanlı ayarda ısınması için açıyoruz.
  • Tepsideki hamuru kenarlarından değil, alttan ortaya elimizi sokarak, ortadan çekerek, uzatarak tepsiye yayıyoruz.
  • Hamurun üstüne birkaç yemek kaşığı zeytinyağı döküp ellerimizle yayıyoruz.
  • Hamura parmaklarımızla bastırarak bir sürü çukurlar oluşturuyoruz.
  • Artık bu aşamada dilerseniz bolca biberiye ve tuz ile klasik focaccia süslemesi, dilerseniz de yukarıda bahsettiğim şekilde focaccia art yapabilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış fırında focaccia'mızın rengi değişene kadar pişiriyoruz.

Focaccia tarifinin püf noktası nedir?

Hamur gerçek anlamda yüksek sıvı oranına sahip bir hamur olduğu için, mayalanmadan önce çok katı bir hamur olmaması durumunda korkmayın ve un eklemeyin. O mayalandıkça kendini toparlayacak. Ama her halükarda çok katı bir hamur istemiyoruz. Normal ekmekten farkı da bu aslında. Bu hamur gerçek anlamda bolca zeytinyağı içeriyor, o yüzden zeytinyağı konusunda elinizi korkak alıştırmayın ama 1 su bardağı kadar da olmasın. Hamurunuzu tepsiye koymadan önce tepsiye irmik serperseniz daha çıtır bir taban elde edersiniz. Hamurun üstünde oluşturduğunuz çukurlara biberiye parçaları koyabilirsiniz.

Focaccia tarifi için servis önerisi

Piştikten sonra bir kaseye zeytinyağı, biberiye ve kekiği karıştırıp bu ekmeğinizin yanında servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025