Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Flambe Karides Tarifi

Flambe Karides

Flambe Karides Tarifi

Flambe Karides tarifi: Flambe Karides için gerekli malzemeler nelerdir? Flambe Karides nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Flambe Karides yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet orta boy karides
  • 1 diş sarımsak
  • 5 yaprak taze fesleğen
  • 1/2 adet limon
  • 1 tutam çam ağacı yaprağı
  • 30 gram zeytinyağı
  • 2 gram tuz
  • 2 gram beyaz biber

Kırmızı biber çeşnisi:

  • 50 gram kırmızı soğan
  • 50 gram kırmızı etli biber
  • 10 ml. zeytinyağı
  • 3 gram tuz
  • 10 ml. kırmızı şarap sirkesi
  • 2 gram maydanoz yaprağı
  • 1/2 adet limon

Flambe Karides tarifi nasıl yapılır?

  • Ayıklanmış ve bol suda durulanmış orta boy jumbo karidesler; ezilmiş sarımsak, taze fesleğen yaprakları, limon dilimi, çam ağacı yaprakları, zeytinyağı, tuz ve beyaz biberle marine edilir.
  • Sonrasında marinasyon karışımından çıkartılan bütün karidesler ısıya dayanıklı bir tavaya alınır. Servis öncesinde rakı ile flambe edilir (üzerine rakı dökülen karidesler ateşe verilir ve kısa sürede, çıkan alev sayesinde pişer).
  • Servisinde yer vereceğiniz kırmızı biber çeşnisi için; kabuklarını ayıkladığınız kırmızı soğanları elma dilimi şeklinde doğrayın. Taze sıkılmış limon suyunda 1 saat kadar bekletin.
  • Etli biberleri ızgarada közleyin, kabuğunu soyun ve sekiz eşit parçaya bölün.
  • Zeytinyağını kızdırdığınız sote tavasına aldığınız közlenmiş etli biberleri, limon suyundan çıkardığınız kırmızı soğanlarla pişirin.
  • Tuzla tatlandırın, kırmızı şarap sirkesi ekleyip yüksek ateşte çektirin. İncecik kıyılmış maydanoz yaprakları ilavesiyle servise hazırlayın. Rakıyla flambe ettiğiniz karidesleri hazırladığınız sosla sıcağı sıcağına servis edin.

Flambe Karides tarifinin püf noktası nedir?

Flambe işlemi esnasında ortaya çıkan alevden sakının, mümkünse ısıya dayanıklı ve derin bir kap kullanın.Sosu önceden hazırlayıp buzdolabında uzun bir süre saklayabilir, servis esnasında ısıtarak ikram edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025