Fiyonk Börek Tarifi
Fiyonk Börek tarifi: Fiyonk Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Fiyonk Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Fiyonk Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Arası için:
- 1,5 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke
İç harcı için:
- 4 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı çörek otu
Fiyonk Börek tarifi nasıl yapılır?
- Patatesleri haşlayın ve ardından soğuyunca kabuklarını soyun ve ezin.
- Soğanı ince ince doğradıktan sonra bi tavaya yağı alın ve soğanları pembeleşene dek kavurun.
- Kavrulmuş soğanlara salçayı ilave edin ve bikaç dakika daha kavurduktan sonra baharatlarını ekleyip, altını kapatın.
- Ezilmiş patateslerle kavrulmuş soğanları karıştırın, iç harcınız hazır. Yufkaladan birini tezgaha alın ve kenarlarını keserek kare haline getirin.
- Kare haline gelmiş olan yufkayı keserek 4 eşit kareye bölün.
- Her bir kare yufkanın üstünü arası için hazırladığınız sıvı karışımla yağlayın ve çapraz iki köşeyi ortada büzdürerek birleştirin.
- Ortada buluşan köşelerin kenarlarına hazırladığını ziç harçtan koyun ve diğer köşelerle patatesli harcın üstünü kapatın.
- Kenarda kalan kestiğiniz yufkaları şerit haline getirin ve hazırladığınız böreğin tam ortasına sarın. Böylece bir fiyonk şekli elde etmiş olacaksınız.
- Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayıp, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin ve üstlerine yumurta sarısı sürün.
- Fiyonkların tam ortalarına da çörek otu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana dek yaklaşık 20 dakika pişirin. Sıcak ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Fiyonk Börek tarifinin püf noktası nedir?
Üzerine susam da serpebilirsiniz.