Fit Vegan Cheesecake Tarifi
Fit Vegan Cheesecake tarifi: Fit Vegan Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Fit Vegan Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Fit Vegan Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı için:
- 1 su bardağı ceviz (badem veya fındık da olur)
- 3/4 su bardağı badem unu (yoksa yulaf unu da olur)
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
- 6-7 adet hurma
- 1 yemek kaşığı agave şurubu (dilediğiniz tatlandırıcıyı kullanabilirsiniz)
Üst katmanı için:
- 200 gram kaju (yaklaşık 2 su bardağı kadar)
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
- 2 yemek kaşığı agave şurubu
- 5-6 yemek kaşığı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1/2 çay kaşığı tuz
Fit Vegan Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Tabanı yapmakla başlıyoruz. Cevizleri robota atıp toz haline getirdikten sonra üzerine badem ununu, suda bekletip yumuşattığımız hurmaları ve Hindistan cevizi yağını ekleyip karıştırıyoruz.
- Kabımıza tabanı yerleştirip, ellerimizle bastırarak düzleştiriyoruz ve buzlukta dinlendiriyoruz.
- En az 2 saat soğuk suda beklettiğimiz kajuları süzüp robota atıyoruz. Ara vererek sürekli karıştırıyoruz.
- İçerisine geri kalan malzemeleri de ekleyip krema haline gelinceye kadar karıştırıyoruz.
- En son tabanın üzerine kremamızı da döküp buzlukta en az 2 saat dinlendiriyoruz. Afiyet olsun.
Fit Vegan Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
Kajular başta parçacıklı gibi görünse de sonradan krema halini alıyor. Robotunuzu yakmadan aralıklı olarak karıştırmaya dikkat edin.