Fit Çilekli Güllaç Tarifi
Fit Çilekli Güllaç tarifi: Fit Çilekli Güllaç için gerekli malzemeler nelerdir? Fit Çilekli Güllaç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 dilim
Fit Çilekli Güllaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 100 gram güllaç yaprağı (üçgen)
- 600 mililitre süt
- 10 adet hurma
- 10 adet çilek
- 1,5 yemek kaşığı dövülmüş Antep fıstığı
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
Fit Çilekli Güllaç tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle, hurmaların çekirdeklerini çıkarıp sıcak suda 10 dakika bekletelim. Yumuşayan hurmaları mutfak robotunda, 1/3 bardak süt ekleyerek homojen bir karışım olana kadar çekelim.
- Tencerede sütü ısıtalım, içine hurmalı sütü ekleyelim. Vanilya özütünü de ekleyip, sütü bir taşım kaynatalım. Ocaktan alıp ılınmasını bekleyelim.
- Genişçe yayvan bir kap içine, ılınan sütün 1/3'ini dökelim. Her bir güllaç yaprağını tek tek süte daldırıp derin bir borcamda üst üste dizelim. Her 3 yaprakta bir çilek ve Antep fıstığı ekleyebilirsiniz.
- En son, kalan sütü güllacın üzerine dökün ve borcamın üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında en az 6 saat bekletin. Afiyet olsun.